Greva salariatilor din Ministerul Finantelor nu este legala, intrucat protestul spontan declansat miercuri a continuat si astazi. Astfel, cei care participa nu vor fi platiti pentru aceasta perioada, a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu, dupa intalnirea de la Guvern cu premierul Emil Boc.

"Cei care nu respecta legea vor suporta consecintele. Cine nu e la serviciu, nu va fi platit. Ieri a fost o greva spontana, azi vad ca protestul continua", a adaugat acesta.

"O sa discut cu liderii de sindicat, chair daca nu este o actiune legala, sa vedem ce solutii gasim", a precizat Ialomitianu. Acesta a fost intampinat la Ministerul Finantelor de peste 500 de angajati de la administratiile financiare de sector, care l-au huiduit si i-au cerut demisia, potrivit MEDIAFAX.

Acesta, impreuna cu ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si presedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat la Guvern pentru a avea o noua discutie cu premierul Emil Boc despre protestele angajatilor pentru neplata stimulentelor. Ministrul Finantelor a precizat ca la intalnirea cu premierul Boc s-au discutat si s-au gasit solutii concrete pentru imbunatatirea colectarii si combaterii evaziunii fiscale, prin colaborarea intre institutii, astfel incat sa fie create fonduri suplimentare pentru ca angajatii din finante sa primeasca stimulente.

Romania, paralizata de greve

Cei peste 500 de angajati de la administratiile financiare de sector au ajuns in aceasta dimineata la Ministerul Finantelor, pentru a se solidariza cu cei care protesteaza de ieri in sediul institutiei.

Protestele spontane s-au extins in toata tara, mii de angajati de la administratiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din directiile de ocupare a fortei de munca si din casele de asigurari de sanatate oprind lucru, in aceasta dimineata, in semn de solidaritate cu angajatii de la Ministerul Finantelor.

Cluj: Protestele pot bloca plata salariilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.