Protestul spontan al angajatilor Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj poate bloca plata salariilor din sistemul bugetar si incasarile la bugetul de stat operate prin Trezoreria Cluj, a declarat joi directorul institutiei, Mihai Costin.

Acesta a spus ca va incerca sa discute cu angajatii Trezoreriei pentru a-i convinge sa se reintoarca in birouri si a nu bloca complet activitatea, relateaza MEDIAFAX.

"Activitatea Directiei de Finante Cluj este blocata, dar sper sa nu dureze si sa se gaseasca solutii. Faptul ca nu lucreaza Trezoreria creeaza probleme, astfel incat nu mai intra bani la bugetul de stat, nu se fac plati. Daca greva va continua, nu se mai deruleaza nicio plata, iar salariilor bugetarilor din 14 si 15 octombrie nu vor mai fi platite", a declarat Mihai Costin, adaugand ca angajatii care protesteaza nu vor fi platiti pentru perioada in care au incetat activitatea.

Protestatarilor de la Directia de Finante Cluj li s-au alaturat si cei de la Garda Financiara, care s-au solidarizat cu miscarea spontana a colegilor lor, astfel incat numarul persoanelor aflate in curtea Directiei de Finante Cluj depaseste 200.
Cele doua intrari ale institutiei sunt inchise, iar pe usi au fost lipite afise ce anunta "Greva".


Peste 200 de angajati ai Ministerului de Finante protesteaza de miercuri dupa-amiaza, pe holurile institutiei.
Ultima runda de discutii intre Gheorghe Ialomitianu si liderii sindicali s-a incheiat fara rezultat, in noaptea de miercuri spre joi, dupa aproximativ patru ore

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat in aceasta dimineata, la intrarea in institutie, ca in cazul celor care sunt in greva va fi aplicata legea, iar cei care isi desfasoara activitatile in mod legal nu vor fi sanctionati.

Tot in aceasta dimineata au incetat activitatea, pentru a doua zi consecutiv, angajatii de la directiile de finante din Cluj, Iasi, Prahova, Buzau, Timis, Constanta, Brasov, Vaslui, Neamt, Galati, Alba, Arad, Gorj, Dambovita, Arges, Bihor, Covasna, Bistrita-Nasaud, Harghita, Hunedoara, Satu Mare
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.