Iustin Covei si alti opt acuzati de fraude bancare vor fi eliberati din Penitenciarul Rahova, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis, luni, cererile acestora de eliberare sub control judiciar.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni, recursul procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in cazul deciziei Tribunalului Capitalei de eliberare sub control judiciar a lui Iustin Covei si a celorlalte opt persoane care mai erau arestate in dosarul in care sunt judecati pentru fraude bancare, relateaza MEDIAFAX.

Instanta a decis ca cei noua sa fie eliberati sub control judiciar, impunandu-le sa nu paraseasca localitatile de domiciliu pe perioada judecarii. Totodata, instanta le-a impus celor noua sa nu exercite profesia pe care o aveau si prin prisma careia au comis infractiunile pentru care sunt judecati.

In 22 septembrie, Tribunalul Bucuresti admisese cererile de eliberare provizorie sub control judiciar facute de Iustin Covei, Jean Marin Mihaila, Dan Mihail Barca, Petrel Halanei, Sergiu Nicusor Dumitriu, Eman Vatamanita, Florin Nicolae Dirivan, Alin Andrei Sosa si Sorin Costel Buruiana.

Retail jobs

Totodata, instanta a decis atunci ca cei noua sa nu paraseasca localitatile de domiciliu, cu exceptia termenelor de judecata din dosarul in care sunt acuzati, sa se prezinte la instanta si la politie ori de cate ori sunt chemati, sa nu isi schime locuintele fara aprobarea instantei, precum si sa nu detina, sa foloseasca sau sa poarte nicio categorie de arme. Instanta i-a mai obligat pe cei noua ca, pe perioada eliberarii, sa nu se apropie de ceilalti inculati si de martorii din dosar si sa nu comunice cu acestia, direct sau indirect. Instanta a atentionat ca vor fi rearestati daca incalca aceste interdictii.


Reprezentantii Penitenciarului Rahova au declarat, pentru MEDAFAX, ca deocamdata nu au primit de la instanta niciun document privind eliberarea lui Covei si a celorlalte persoane arestate in acelasi dosar cu el.
Citeste si:
Un elev din Satu Mare a găsit o mie de lei la un bancomat. Ce a...
Un elev din Satu Mare a găsit...

Covei a mai solicitat instantei sa fie eliberat sub control judiciar. Curtea de Apel Bucuresti a respins, in 23 august, o alta cerere a lui Iustin Covei de eliberare sub control judiciar. Instanta a respins atunci si cererile celorlalte opt persoane judecate in arest pentru fraude bancare, insa a admis eliberarea altor doi acuzati, respectiv Marius Francisc Danca si Marius Ionel Tranca.

Iustin Covei se afla in arest preventiv din luna septembrie a anului trecut.

Procurorii DIICOT - Structura Centrala i-au trimis in judecata, in 8 martie, pe Iustin Covei - zis Pralea sau Copilu, Jean Marin Mihaila - zis Marius, Dragos Dumitrescu - zis Baronul, Adrian Abagiu, Dan-Mihail Barca - zis Mita, Andrei Sandu, Marius-Francisc Danca, Petrel Halanei, Sergiu-Nicusor Dumitriu, Eman Vatamanita, Ionel Tranca - zis Bizu sau Hermano, Ionel Calin - zis Nixon, Florin Nicolae Dirivan - zis Fulgerica, Alin Andrei Sosa, Sorin Costel Buruiana, toti in stare de arest preventiv.

Citeste si:
Fostul șef de la Combaterea Spălării Banilor, condamnat la...
Fostul șef de la Combaterea...

Totodata, sunt judecati in stare de libertate Ionut Laurentiu Tuta - zis Ionica, Mihai Adrian Tastea - zis Tuc si Tudor Rada.

Cei 18 sunt acuzati de initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de infractiuni informatice - fabricarea si detinerea de echipamente in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica falsificate, accesul fara drept la un sistem informatic prin incalcarea masurilor de securitate, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronica.

Potrivit DIICOT, cercetarile efectuate in cauza au conturat existenta, pe raza municipiului Craiova, a patru grupari infractionale, cu legaturi intre ele, care isi derulau activitatea infractionala atat in Romania, cat si in strainatate.

Citeste si:
Povestea primului condamnat în pandemie. Pneumonie sau COVID-19?...
Povestea primului condamnat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.