Raportul DIICOT arata ca Iustin Covei, fiul judecatorului Marin Covei, de la Curtea de Apel Craiova, fura bani de la un bancomat aflat langa un sediu de politie.
In luna aprilie, Iustin Covei, caruia i se spune Pralea, Copilu' ori Nicu, a fost surprins de camerele de supraveghere scotand bani de la un bancomat aflat vizavi de politie. Anchetatorii sustin ca acesta a folosit carduri contrafacute - numerele de card apartinand unor banci din Italia, conform NewsIn, citand Realitatea Tv .

Covei, insa, scotea cei mai multi bani din comisioanele pe aparatura vanduta, pe langa faptul ca jefuia si bancomate, mai arata raportul DIICOT.

Totodata, conform procurorilor care se ocupa de caz, geografia Australiei si diferenta de fus orar erau cele mai chinuitoare probleme pentru gruparile de falsificatori de carduri de la Craiova. Referatul prin care procurorii DIICOT au obtinut arestarea ultimilor 14 suspecti arata cum era organizata productia si plasarea dispozitivelor de fraudare a bancomatelor.

Anchetatorii sustin ca Iustin Covei a cizelat, cu o noapte inainte de retinere, cateva astfel de dispozitive pe care le-a trimis prin doi recruti spre Oradea. Fiul de judecator era, astfel, unul dintre cei mai importanti furnizori de dispozitive de skimming de pe piata. Din referatul DIICOT reiese ca rodul muncii mainilor lui Iustin Covei si al colaboratorilor sai a dat cele mai bune rezultate in Iordania - acolo unde in urma cu 3 saptamani a mai fost arestat un lider, alaturi de alti 7 romani.

Conform procurorilor, un constantean, membru al bandei de la Craiova, a fost intors din drum pe aeroportul din Melbourne. Acesta avea asupra lui mai multe camere miniaturale, dar si bucati de dispozitive pe care urma sa le monteze la bancomate. [Iustin Covei si celelalte persoane retinute de DIICOT au fost aduse la Tribunalul Bucuresti]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.