Procurorii Parchetului General au finalizat dosarul lui Vintu, incepand prezentarea materialului de urmarire penala in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa, in care este cercetat omul de afaceri si Octavian Turcan, pentru favorizarea infractorului

  • Cei doi s-au prezentat astazi la Parchetul General, pentru a le fi prezentate acuzatiile

In motivarea deciziei de eliberare a lui S.O.Vintu si Octavian Turcan se arata ca pericolul concret pentru ordinea publica in cazul celor doi nu mai este de actualitate, in conditiile in care dosarul nu contine probe din care sa rezulte faptul ca l-au sprijinit pe Nicolae Popa dupa data de 1 aprilie 2010.

Instanta adauga faptul ca "in mod evident, pericolul pentru ordinea publica trebuie sa fie actual, adica sa impuna cu necesitate privarea imediata de libertate a unei persoane" si arata ca in cazul oamenilor de afaceri Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan masura trebuia luata atunci cand s-au descoperit faptele.

Judecatorii recunosc in cuprinsul motivarii ca faptele celor doi oameni de afaceri sunt "grave", insa "incadrabile din punct de vedere juridic intr-o infractiune al carui maxim de pedeapsa este de 7 ani inchisoare", potrivit MEDIAFAX.

Instanta mai arata in motivare ca demersurile de sprijinire a lui Nicolae Popa nu pot fi retinute decat in perioada decembrie 2009 - februarie 2010, in ceea ce-l priveste pe Turcan, respectiv decembrie 2009 - martie 2010, in ceea ce-l priveste pe Vintu, fara ca ulterior sa se dovedeasca savarsirea unor asemenea actiuni", scrie Realitatea.

  • "Nu exista motive rezonabile si suficiente pentru a considera ca lasati in libertate, inculpatii vor comite alte fapte prevazute de legea penala", se mai arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti.

"Noi nu discutam aici de un dosar penal. Discutam de un dosar politic, consecinta a faptului ca imi permit sa spun ce gandesc. Dupa 20 de ani de zile de la daramarea comunismului si a Securitatii lui Ceausescu, astazi fiecare dintre dumneavoastra cand merge la o intalnire isi lasa telefoanele afara. Mie nu-mi place", a declarat Vintu la iesirea de la Parchet, potrivit Adevarul.
Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian au fost eliberati din arest pe 16 septembrie, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis contestatiile celor trei impotriva deciziei din 10 septembrie, a Tribunalului Bucuresti, care a dispus arestarea lor pentru 29 de zile.

Cazul SOV, o reglare de conturi intre vechi tovarasi?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.