Tribunalul Bucuresti a decis vineri noapte arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri prahovean Mihai Sorin, fost director general al Petrom Service, si a altor cinci persoane cu functii de conducere in PSV Company si in alte firme, in dosarul spalarii de banii.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura Centrala au propus vineri instantei Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Mihai Sorin , fost director general al Petrom Service, precum si a lui Ionut Calinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciuca, Mihaela Nacu si Ionut Adrian Efrime, toti cu functii de conducere in cadrul SC PSV Company SA (fosta petrom Service) si a altor societati comerciale, scrie MEDIAFAX.

Cei sapte sunt acuzati de constituire a unui grup infractional, delapidare, evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata. [Spalare de bani la Petromservice]

Procurorii au stabilit ca, prin incheierea unor contracte fictive derulate de catre SC PSV Company SA, a fost retrasa in mod nejustificat suma totala de aproximativ 20 de milioane de lei, iar pentru disimularea fondurilor incasate, invinuitii au infiintat 18 societati comerciale in care aveau calitatea de asociati, administratori sau imputerniciti pe cont. Ei au fost retinuti in urma audierilor si a altor activitati facute in dosarul 155/D/P/2007, au precizat procurorii DIICOT intr-un comunicat de presa.

In urma audierilor, instanta Tribunalului Bucuresti a dispus, in noaptea de vineri spre sambata, emiterea mandatelor de arestare pe o perioada de 29 de zile pentru sase din cei sapte, respectiv pentru Mihai Sorin, Ionut Calinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciuca si Mihaela Nacu. In cazul lui Ionut Adrian Efrime, instanta nu a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva.

Procurorii DIICOT, impreuna cu politistii de la combaterea crimei organizate si cu jandarmii, au facut, joi, 18 perchezitii domiciliare, in Bucuresti, Ploiesti si in localitatea ilfoveana Corbeanca. In urma perchezitiilor au fost duse la sediul DIICOT 12 persoane si au fost ridicate mai multe documente si laptop-uri, asupra carora vor fi facute perchezitii informatice, dar si un pistol cu gaze detinut ilegal.

Procurorii DIICOT anuntau joi ca fata de zece persoane a fost inceputa urmarirea penala.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2006 - 2008, membrii gruparii si-au oprit, in mod ilegal, bani de la firme pe care le administrau sau carora le gestionau resursele financiare. Acestia sunt suspectati si de sustragere de la plata impozitelor si taxelor catre bugetul de stat, prin ascunderea surselor impozabile sau taxabile, precum si de disimularea originii ilicite a sumelor de bani obtinute in acest fel, prin transferuri bancare succesive urmate de retragerea in numerar.

Astfel, prin folosirea a 18 firme, majoritatea infiintate in 2006 de catre o parte din membri - asociati si administratori -, acestia au sprijinit angajatii altei companii, pentru delapidarea acesteia, prin inregistrarea unor operatiuni fictive care sa creeze aparenta prestarii unor servicii IT. Ei au folosit acelasi mod de operare si pentru ascunderea sursei impozabile sau taxabile, prin declararea inexacta, in bilanturile anuale si situatiile financiare depuse la organele fiscale, de date nereale cu privire la profitul impozabil si livrarile sau prestarile de servicii.

Citeste si:
Liderul sindical Liviu Luca a fost retinut pe 24 de ore
Liderul sindical Liviu Luca a...

Surse judiciare declarau, joi, pentru MEDIAFAX, ca omul de afaceri prahovean Mihai Sorin ar fi infiintat, in perioada 2003 - 2007, mai multe socitati comerciale pe numele sau sau ale unor apropiati. Aceste firme aveau contracte cu Petrom Service, careia ii livrau diferite produse sau servicii la preturi supraevaluate, in dauna actionarilor si a statului.

Una dintre acuzatiile din dosar este legata de firma Serapis, condusa de sotia omului de afaceri, firma profilata pe servicii de curatenie, care, potrivit anchetatorilor, ar fi executat lucrari de dezinsectie la Petrom si Petrom Service la preturi supraevaluate.

Mihai Sorin detine un post de radio la Ploiesti si are mai multe afaceri legate de comert in judetul Prahova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.