Liderul de sindicat Liviu Luca a fost retinut, luni seara, pe 24 de ore, iar alte trei persoane sunt cercetate sub control judiciar in dosarul de spalare de bani si delapidare, cu un prejudiciu de peste 15 milioane de lei.

Procurorii DIICOT Ploiesti au facut, luni, perchezitii la locuinta din Paulesi a sindicalistului Liviu Luca, in legatura cu un dosar de spalare de bani si delapidare. Potrivit unor surse judiciare, citate de MEDIAFAX, perchezitiile au vizat activitatea companiei SC PSV Company, fosta Petromservice.

In urma acestora, declara surse judiciare, au fost audiate sapte persoane, iar ulterior liderul sindical Liviu Luca a fost retinut pe 24 de ore, in timp ce alte trei persoane - un fost director in Petromservice si doua persoane care au avut legatura cu compania - au fost puse sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, in perioada 2005-2009, Liviu Luca, alaturi de alte persoane din conducerea companiei, ar fi prejudiciat firma cu suma de 15.591.262 lei, fiind suspectat de spalare de bani si instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave.

Potrivit Politiei, din cercetari a reiesit ca persoanele banuite s-ar fi folosit de functiile detinute in cadrul unei societati comerciale in vederea deturnarii de fonduri din patrimoniul acesteia. Sumele de bani ar fi fost utilizate pentru construirea unui ansamblu de imobile, care, in urma unor operatiuni civile si contabile, ar fi ajuns in folosinta "uneia dintre persoanele banuite".

Ulterior, acesta va fi audiat, alaturi de alte persoane, la sediul DIICOT Ploiesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.