Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, au transmis ieri mesaje de felicitare Patriarhului Daniel, la aniversarea a trei ani de la intronizare. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a mers personal la Palatul Patriarhal.

Presedintele Traian Basescu subliniaza in mesajul sau prezenta BOR in domeniile social, educational si cultural, in tara si in comunitatile romanesti din diaspora. "Sub inalta pastorire a Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxa Romana se bucura de o intensa si rodnica prezenta in domeniile social, educational si cultural, in tara si in comunitatile romanesti din diaspora, definindu-si astfel contributia la binele comun, contributie recunoscuta si apreciata in cadrul cooperarii dintre Stat si Biserica, intemeiata pe principiile Legii cultelor", arata mesajul presedintelui, conform MEDIAFAX.

Totodata presedintele subliniaza importanta participarii bisericii la dezvoltarea societatii care acum se confrunta cu dificultati.
In incheierea mesajului sau, presedintele ii ureaza Patriarhului BOR "viata indelungata, sanatate si implinirea tuturor proiectelor pe care le-ati initiat in cea mai inalta demnitate conferita Bisericii Ortodoxe Romane".

La randul sau, premierul Boc il felicita pe PF Daniel atat in numele Guvernului, cat si al lui: "Va adresez, in numele Guvernului Romaniei si al meu personal, cele mai calde urari de sanatate, viata indelungata, putere de munca si noi impliniri in cea mai inalta demnitate bisericeasca a tarii noastre. La acest moment aniversar apreciem contributia Preafericirii Voastre prin implicarea activa si dinamica, consecventa si mobilizatoare in importante proiecte de natura sociala, atentia acordata comunitatilor romanesti din afara granitelor, preocuparea constanta pentru restaurarea monumentelor istorice si de arta bisericesti, dar si pentru construirea unor biserici noi, precum si grija permanenta pentru problemele concrete si nevoile efective ale comunitatilor bisericesti", scrie premierul.

Si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, apreciaza in mesajul trimis PF Daniel activitatea BOR in toate timpurile si remarca activitatea Intaistatorului BOR atat cu privire la realizarea Catedralei Neamului, cat si in alte activitati social-caritative. Minsitrul Educatiei, Daniel Funeriu, a tinut sa il felicite personal pe PF Daniel, astfel ca a mers la Palatul Patrairhiei unde a participat la o parte din manifestarile dedicate aniversarii celor trei ani de Patriarhat.

Citeste si:
Ce venituri au slujitorii Domnului. Salariul pe încasat de...
Ce venituri au slujitorii...

  • Patriarhul Romaniei, despre criza

Patriarhul Romaniei i-a multumit lui Dumnezeu pentru ajutorul Sau acordat in aceasta perioada de trei ani de patriarhat si celor "prin care Dumnezeu trimite ajutorul Sau, prin oamenii care sunt aproape de noi ca si colaboratori", dar si autoritatile locale si de stat.

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a subliniat faptul ca, desi in perioada de criza, Biserica se straduieste sa nu intrerupa lucrarile multiple pe care le-a inceput: "O criza ne poate inrai foarte mult sau ne poate face mai solidari, sau mai solitari, mai individualisti si mai neomenosi, sau mai altruisti si mai umani. Depinde de noi, cand trecem prin criza ca si printr-o ispita, de puterea discernamantului si de a depasi criza prin semne de speranta si printr-o gandire mai profunda, printr-un discernamant si o prioritizare a actiunilor noastre. Biserica se straduieste ca in perioada de criza, cu bani putini totusi sa nu intrerupa lucrarile multiple pe care le-a facut si sa nu dea semne de deznadejde. Desi par foarte diferite, teologia si politica au in comun aceasta vocatie sa aduca semne de sperante si sa apeleze la umanul mai profund din noi decat la superficialitatea cu care ne obisnuim uneori".

Citeste si:
PF Daniel: Darul bucuriei Nasterii Domnului, impartasit cu saracii
PF Daniel: Darul bucuriei...

In cadrul momentului aniversar a rulat si un film in care a fost prezentata activitatea Patriarhului Daniel din ultimul an, dar si cea a Sfantului Sinod si a cancelariei Patriarhiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.