Parintii bebelusului ars la maternitatea Bucur vor depune ca probe in in instanta fotografii socante care prezinta starea de handicap in care a fost adus micutul dupa incident.

Agentia MEDIAFAX a intrat in posesia unor fotografii cu bebelusul care a suferit arsuri, in noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, la Maternitatea Bucur. Fotografiile, care au fost facute in august, arata starea grava a copilasului la jumatate de an de la producerea accidentului.

Pozele prezinta portiuni mari de pe corpul copilului, Gabriel Alexandru Dragomir, care nu s-au mai refacut, desi medicii de la spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" au intervenit imediat dupa incident.

Desi parintii copilului au solicitat inca din luna ianuarie Colegiului Medicilor din Romania un punct de vedere cu privire la partea de vinovatie a medicului care se afla in acea noapte de garda, institutia nu a dat inca niciun raspuns
.

  • Proces amanat!

Astazi, Judecatoria sectorului 4 a amanat pentru 5 octombrie judecarea procesului, dupa ce avocatii spitalului si asistentei au cerut un termen pentru a putea studia in intregime dosarul. Avocatul parintilor micutului, Beatrice Comaniceanu, a precizat ca se dorea ca imaginile sa fie depuse ca probe la termenul de astazi al procesului in care sunt judecati Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" si asistenta Emilia Baron, cea care avea grija de micut la acel moment.

  • Familia bebelusului si-a mentinut cererea de despagubiri in valoare de un milion de euro

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus in data de 4 iunie trimiterea in judecata a moasei Emilia Baron, precum si a Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan", persoana juridica, pentru vatamare corporala grava din culpa.

Potrivit procurorilor, in noaptea de 13 spre14 noiembrie 2009, Gabriel Alexandru Dragomir, in varsta de trei zile, internat in cadrul Sectiei de neonatologie a Maternitatii Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan", a suferit arsuri pe 20 la suta din suprafata corpului, in timp ce se afla intr-un incubator, in cursul unei proceduri de fototerapie.

Citeste pe acelasi subiect:

Bebelus uitat de asistenta in incubator

Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti, trimis in judecata

Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.