Curtea de Apel Bucuresti a judecat miercuri recursul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu la decizia de arestare preventiva pentru 29 de zile emisa pe numele sau. Instanta urmeaza sa dea verdictul cu privire la decizia de arestare preventiva astazi, la ora 15:00.

  • Judecatorii decid joi, la ora 15.00, daca il elibereaza sau nu din arest pe Sorin Ovidiu Vintu

Judecatori Curtii de Apel Bucuresti vor decide, joi, la ora 15.00, daca Sorin Ovidiu Vintu, soferul sau, Alexandru Stoican, si omul de afaceri moldovean Octavian Turcan vor fi sau nu eliberati din arest. Audierile in cazul recursului declarat de acestia au durat doua ore si jumatate, potrivit MEDIAFAX.

"Ar fi fost suficient ca procurorul sa-mi ceara documentele legate de transferul de bani. Este o problema politica, unele instante executa chefurile unui domn. S-au facut presiuni sa vand trustul", a spus Vintu in fata judecatorilor la finalul sedintei, desi initial a refuzat sa dea declaratii, potrivit Realitatea TV.

Acuzatii Sorin Ovidiu Vintu, Alexandru Stoian si a lui Octavian Turcan au refuzat initial sa faca declaratii in fata instantei, astfel ca judecatorii au trecut la audierea pledoariilor avocatilor si a acuzarii.

  • Atac la adresa presedintelui: "Basescu face totul prin SRI"
  • Vintu:"In 2007, la referendum, Basescu a venit la mine sa-l sustin, eu am fost de acord"

Sorin Ovidiu Vantu a declarat miercuri in fata completului de judecataca seful statului i-a cerut sprijin mediatic in 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru "progresul Romaniei", relateaza MEDIAFAX.

"In 2007, la referendum, el a venit la mine sa-l sustin. Eu i-am spus ca sunt de acord, si am stabilit impreuna cu el anumite criterii in baza carora il sustin, bazate pe progresul si modernizarea Romaniei"
, a declarat Vintu in fata instantei care judeca recursul sau fata de hotararea de arestare pentru 29 de zile, sub acuzatia de favorizare a infractorului.

"Dupa aceea, emisari ai lui au venit sa-mi ceara o parte a trustului media. Evident ca am refuzat. Incep amenintarile, eu refuz in continuare. Am fost amenintat ca voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost amenintat ca voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca in final totul sa culmineze cu arestarea mea", si-a continuat Vintu declaratia.

Citeste si:
Audierile miniștrilor din Guvernul Ciolacu, în comisiile...
Audierile miniștrilor din...

Omul de afaceri a continuat atacurile la adresa presedintelui, acuzandu-l pe acesta ca "face totul" prin Serviciul Roman de Informatii (SRI) si ca "recruteaza" procurori si oameni din presa. "Basescu face totul prin SRI, si va explic cum. Basescu recruteaza procurori si oameni din presa, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptarile si sesizeaza procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mana jurnalistilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar", a spus omul de afaceri.

Acesta sustine ca a fost monitorizat chiar si de 140 de lucratori ai SRI, vorbind chiar si de inchirierea unei frecvente de satelit pentru interceptarea microfonului de la mobilul sau.

  • Vantu a recunoscut autenticitatea interceptarilor

Totodata, omul de afaceri a recunoscut autenticitatea interceptarilor telefonice din dosarul in care este acuzat de favorizarea infractorului, precizand insa faptul ca interpretarea data acestora de procurori nu este corecta.
Citeste si:
Timpul executat de Vintu din pedeapsa, insuficient pentru eliberare
Timpul executat de Vintu din...

Sorin Ovidiu Vantu a promis ca va dezvalui "adevaratul sens" al termenilor folositi in convorbirile telefonice, insa doar dupa ce dosarul va ajunge in faza de judecata.

Curtea de Apel Bucuresti a inceput miercuri, la ora 14.00, judecarea contestatiei lui Sorin Ovidiu Vintu, Alexandru Stoian si a lui Octavian Turcan privind arestarea lor de catre instanta inferioara.

Cei trei cer cercetarea lor in stare de libertate de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care ii acuza de favorizarea lui Nicolae Popa, un infractor condamnat la 15 ani de inchisoare pentru infractiuni economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.