Tribunalul Bucuresti a respins sustinerile apararii lui Sorin Ovidiu Vintu, potrivit carora interceptarile convorbirilor acestuia s-au facut fara autorizatiilor emise de instanta. Judecatorul a indicat mandatele Inaltei Curti de Casatie si Justitie emise intr-un caz de siguranta nationala.

Desi avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu au sustinut in fata instantei ca omul de afaceri a fost interceptat ilegal, iar informatiile detinute sunt clasificate, tribunalul a considerat neintemeiata pentru urmatoarele motive: "apararea se afla in eroare in ceea ce priveste natura juridica a datelor ce au stat la baza sesizarii din oficiu a organelor de urmarire penala", explica in motivarea deciziei sale judecatorul care a decis arestarea preventiva a lui Sorin Ovidiu Vintu, informeaza MEDIAFAX.

Mai mult, judecatorul afirma ca datele furnizate pot "fara indoiala constitui temeiul sesizarii din oficiu a organelor de urmarire penala, exigentele dispozitiilor Codului de procedura penala privind probatoriul ce poate sta la baza unei masuri de arestare preventiva sau, eventual, condamnari".

Analizand materialul probator existent pana la acest moment, Tribunalul constata ca exista indicii temeinice si concludente ce contureaza faptul ca Sorin Ovidiu Vintu, impreuna cu aghiotantul sau, Alexandru Stoian, si Octavian Turcanu, au zadarnicit punerea in aplicare a unei hotarari judecatoresti de condamnare definitiva la 15 ani de detentie a lui Nicolae Popa, fost presedinte al Gelsor, gasit vinovat pentru pagubirea a 300.000 de investitori ai FNI.


In urma informarii SRI si stabilirii faptului ca Sorin Ovidiu Vintu discuta cu urmaritul international Nicolae Popa, caruia urma sa-i remita suma de 200.000 de euro, Parchetul Inaltei Curti de casatie si Justitie s-a sezizat in 27 noiembrie 2009 cu privire la indiciile de comitere a infractiunii de favorizare a infractorului prevazuta de articolul 264 din Codul penal.

Urmarirea penala a stabilit ca transmiterea sumelor de bani s-a realizat in baza dispozitiilor lui Vintu, prin transfer bancar, dintr-un cont deschis la o banca cu sediul in Nicosia, Cipru, in contul unei societati comerciale inregistrate in Indonezia la care condamnatul Popa avea acces, cu ajutorul invinuitul Turcan sau in numerar, cu sprijinul lui Stoian.

Vintu, Stoian si Turcan au fost arestati in data 10 septembrie, contestatia lor fata de aceasta masura urmand a se judeca miercuri , de catre Curtea de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.