Indiferent de virsta sau de orasele in care locuiesc, romancele isi doresc, in primul rind, sa aiba o familie fericita. In schimb, doar una din 20 de femei vrea o slujba mai buna.

Peste o treime din cele 21.000 de femei chestionate au declarat ca pentru ele cel mai important lucru in viata este familia, potrivit unui studiu realizat de Sunsilk. "Rezultatele acestui studiu sint similare cu cele efectuate anterior. Astfel, s-a constatat ca in tarile Europei Centrale si de Est se manifesta o puternica valorizare a familiei, numarul persoanelor celibatare fiind redus la toate categoriile de virsta", apreciaza Diana Cismaru, lector universitar la Institutul de Comunicare si Relatii Publice David Ogilvy.

Slujba, pe ultimul loc in preferinte

"O viata fara griji" reprezinta, conform studiului, dorinta cea mai mare a 15,5% dintre persoanele intervievate, in timp ce 15% au ca prioritate sa arate intotdeauna bine. Totodata, 1,2 femei din zece au ales ca prima optiune "sa fie fericite in dragoste", in vreme ce pentru 8,1% dintre acestea, prietenii sint cei mai importanti. In schimb, numai 5% dintre femei vor o slujba mai buna.

Oltencele stau cel mai bine cu dragostea

Pe masura ce inainteaza in virsta, femeile isi schimba si prioritatile. Mai precis, in timp ce majoritatea tinerelor sub 18 ani pun mai mare accent pe aspectul fizic, cele intre 18 si 24 de ani vor mai degraba sa fie fericite in dragoste. In schimb, pentru cele care au intre 25 si peste 45 de ani, este foarte important sa aiba o viata fara griji.

Aceasta cu mentiunea ca pentru marea majoritatea a femeilor, fie ele tinere, fie spre virsta a treia, familia este cea mai importanta. Pe zone geografice, studiul releva faptul ca oltencele stau mai bine la capitolul dragoste si prieteni, avind ca prioritati familia si o viata fara griji, moldovencele se axeaza mai degraba pe sentimente, in timp ce ardelencele au ales, dupa familie, o viata fara griji si sa arate bine. Pentru muntence si femeile din Banat, prioritatea numarul doi, dupa familie, este modul in care arata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.