Gruparea vizata de descinderile desfasurate astazi in trei judete este formata din 54 de invinuiti specializati in traficul de droguri de risc. "Marfa" era procurata de la doi medici veterinari, unul dintre principalii distribuitori fiind un politist comunitar din cadrul Primariei Petrosani.

  • DIICOT: Furnizorii retelei de droguri - doi medici veterinari si un politist comunitar

Procurorii Biroului Teritorial Hunedoara al DIICOT au destructurat un grup infractional organizat format din 54 de invinuiti, specializat in traficul cu ketamina, droguri de risc. Gruparea era structurata pe doua paliere, corespunzatoare surselor de aprovizionare cu droguri, aflate in localitatile Drobeta Turnu Severin si Brastavatu, judetul Olt, valoarea drogurilor traficate depasind suma de 130.000 de lei, relateaza MEDIAFAX.

Drogurile erau procurate de catre liderii grupului infractional, respectiv Puiu Mircea Ianchi, Claudiu Nicolae Podina, Cristina Nitescu si Paul Farda pe baza de comanda, de la alti doi barbati: Ilie Jilcu si Marian Pacioaga. Cei doi, in calitate de medici veterinari, procurau din circuitul ilicit cantitati importante de droguri, intocmind documente false pentru justificarea consumului de ketamina in cadrul activitatii profesionale desfasurate.

Ketamina era depozitata la locuinta lui Robert Florin Risipitu, bodyguard la un cazino din Petrosani, dar si intr-o garsoniera inchiriata, de unde era preluata si distribuita de catre dealeri, in forma lichida, contra sumei de zece lei pentru un miligram , respectiv 200 lei pentru un flacon de 25 de miligrame.

Conform surselor citate, luni dimineata au fost efectuate 35 de perchezitii domiciliare. Astfel, 32 de perchezitii au fost facute in judetul Hunedoara, in Olt au avut loc doua descinderi, iar in municipiul Drobeta Turnu Severin a avut loc o perchezitie.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale a 34 de persoane, pentru initiere sau constituire a unui grup infractional organizat ori aderarea sau sprijinire a unui astfel de grup, precum si pentru cultivarea, producerea, fabricarea, oferirea, punerea in vanzare, distribuirea, cumpararea, detinerea de droguri de risc.

Citeste si:
Cu ce te poți deplasa eficient într-un oraș aglomerat: Top 5...
Cu ce te poți deplasa...

La sediul DIICOT, Biroul Teritorial Hunedoara, au fost duse pentru audieri 60 de persoane.

  • Fiica primarului Hateg, suspectata de implicare in trafic de droguri

Printre persoanele vizate de descinderi s-a aflat si fiica primarului orasului Hateg, Oana Timis, in varsta de 21 de ani, care, potrivit autoritatiilor, ar fi consumatoare de droguri.

Primarul orasului Hateg, Nicolae Timis, a declarat insa ca fiica sa nu a consumat niciodata droguri, fiind de parere ca actiunea ofiterilor DIICOT ar fi indreptata impotriva sa deoarece este vazut drept un potential castigator al postului de parlamentar ramas liber dupa moartea fratelui sau, deputatul Ioan Timis.

"In aceasta dimineata, la ora 06.00, ne-am trezit cu Politia peste noi in locuinta, ne-au aratat un mandat de perchezitie pe numele fiicei mele Oana, in varsta de 21 de ani, in care este vorba despre infractiunea de consum de droguri. Din cate am inteles eu, ar exista o delaratie a unui fost prieten al Oanei ca aceasta ar fi consumat o substanta interzisa. Nu este adevarat, fiica mea nu s-a drogat, ea este studenta la Bucuresti si cred ca acolo ar fi fost agatata mai repede de politisti daca ar fi consumat droguri. Acel individ care a dat declaratia este un fost iubit al Oanei de care ea s-a despartit de mai mult de un an si din cate cunosc individul avea probleme cu drogurile"
, a declarat Nicolae Timis.

Citeste si:
Gigi Becali, declarații total neașteptate despre situația lui...
Gigi Becali, declarații total...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.