Cadrele medicale care aveau cartele de acces in Sectia de Terapie Intensiva prematuri a Maternitatii Giulesti isi sarbatoreau colegele care se numesc Maria.

Cadrele medicale care aveau cartele de acces in Sectia de Terapie Intensiva prematuri a Maternitatii Giulesti isi sarbatoreau colegele care se numesc Maria, au declarat pentru MEDIAFAX surse medicale. Sursele sustin ca asistentele responsabile cu supravegherea micutilor participau la o masa data in cinstea Sfintei Marii, sarbatoare religioasa care avusese loc cu o zi inainte, respectiv in 15 august.

  • Usa incaperii unde se aflau cei 11 micuti arsi in incendiu se deschidea numai cu cartela

De altfel, imaginile date publicitatii de criminalisti redau panica parintilor, dar si neputinta unor cadre medicale de a intra in sectie pentru a scoate bebelusii din incapere. Pana in prezent, asistenta Florentina Carstea, cea care ar fi trebuit sa-i supravegheze la acea ora pe cei 11 bebelusi, a fost audiata o singura data. Aceasta le-a spus anchetatorilor ca a lipsit doar cateva minute din incapere, pentru a merge la toaleta, potrivit EVZ.ro.

"Sunt date din care rezulta ca mai multe cadre medicale erau stranse intr-un salon, iar cineva de acolo a iesit cu un tort. Pana in momentul de fata nu au fost obtinute declaratii cum ca asistenta responsabila de salon era acolo. A lipsit o perioada de timp din salon. Se vede perioada de timp in care a lipsit, dar nu v-o pot comunica. Asupra ei avea o cartela magnetica pe care nu o mai avea altcineva. In acest moment putem inlatura posibilitatea producerii unei explozii, a fost un incendiu”
, a declarat procurorul Marius Iacob, potrivit Realitatea.

Exista insa contradictii intre declaratiile asistentelor si o serie de probe adunate pana acum de anchetatori. "Persoanele care le furnizeaza anchetatorilor informatii false pot fi acuzate de marturie mincinoasa, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 1 la 5 ani", au avertizat surse judiciare.

  • Temperatura in Sectia de TI prematuri a atins peste 200 de grade

Temperatura inregistrata in incendiul de la Sectia TI a Maternitatii Giulesti a atins peste 200 de grade Celsius, expertiza tehnica in domeniu fiind una extrem de complexa
, a declarat astazi procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Marius Iacob.

Procurorul sef a precizat ca au fost audiate mai multe persoane, declaratiile fiind contradictorii, insa a reiesit ca asistenta responsabila cu Sectia unde s-a produs incendiul nu a fost in zona. Potrivit acestuia, in cursul zilei de vineri se va incheia cercetarea la fata locului, respectiv la Maternitatea Giulesti, toate echipamentele din Sectia de Terapie Intensiva prematuri, unde a avut loc incendiul, urmand a fi trimise cu un camion al Jandarmeriei la Institutul de Cerectari din Petrosani pentru a fi expertizate.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

  • Tragedia de la Maternitatea din Giulesti, "o inlantuire nefericita de imprejurari"

Seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General, Marius Iacob, a precizat faptul ca, din probele stranse pana in momentul de fata, a fost vorba doar despre un incendiu, nu si despre o explozie. "O inlantuire nefericita de imprejurari" a dus la tragedie, a conchis procurorul.

Ancheta cu privire la tragedia produsa luni la Maternitatea Giulesti, in urma careia au murit cinci bebelusi, iar sase au fost grav raniti, ar putea fi gata maine, spun procurorii. Starea celor sase bebelusi raniti in incendiul de la Maternitatea Giulesti, internati in Sectia de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului "Grigore Alexandrescu" este stationara, dar grava, iar micutii nu au iesit din soc.

Citeste pe acelasi subiect:

Citeste si:
3 sfaturi utile pentru îngrijirea pielii bebelușului pe timp de vară
3 sfaturi utile pentru...

Top 10: Tragedii in sistemul sanitar romanesc

Ce au in plus spitalele din Occident fata de cele din Romania?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.