Sectiile de terapie intensiva si blocul operator din spitalele din strainatate au acces controlat, iar in cazul unui incendiu usile se deblocheaza automat.

"Aceste zone sunt securizate in spitalele din Occident, iar accesul, mai ales in cazul apartinatorilor, este limitat. In Romania, din pacate mai sunt spitale unde nu exista astfel de sisteme. Totusi, desi spital vechi, la Maternitatea Giulesti exista un astfel de sistem. Este nevoie de un acces controlat in aceste zone, insa in cazul unui incendiu usile trebuie sa se deschida automat, nu sa alergi dupa o cartela care sta la o singura persoana care lipseste din zona", a a declarat astazi pentru MEDIAFAX subsecretarul de stat Raed Arafat.

Securizate sau nu aceste zone, angajatii nu trebuie sa paraseasca locul de munca decat daca au inlocuitor. "Problema este ca angajatii nu trebuie sa parasesca locul de munca decat dupa ce au gasit un inlocuitor pe durata absentei", a mai spus medicul Raed Arafat.

Intrebat despre decizia conducerii Maternitatii din Ploiesti de a scoate din functiune sistemele pe baza de cartela magnetica sau de cifru, care blocau intrarile in unele sectii ale spitalului, subsecretarul de stat a raspuns: "No comment".

Cinci bebelusi au murit si alti sase au fost grav raniti in urma incendiului care a avut loc luni la Maternitatea Giulesti din Capitala.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti a fost preluat de la Parchetul Judecatoriei sectorului 6 Bucuresti de catre Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii incepand urmarirea penala "in rem" pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava. .

Conducerea Maternitatii din Ploiesti a scos din functiune sistemele pe baza de cartela magnetica sau de cifru si care blocau intrarile in unele sectii ale spitalului
. Managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie din Ploiesti, medicul Calin Boeru, a declarat, joi seara, in timpul unui control facut la maternitate de catre presedintele Consiliului Judetean Prahova, institutie care a preluat acest spital, ca toate sistemele care blocau accesul in unele sectii ale spitalului si care functionau au fost dezactivate dupa incendiul de la Maternitatea Giulesti, in conditiile in care cladirea Maternitatii din Ploiesti nu este dotata cu senzor de fum.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Top 10: Tragedii in sistemul sanitar romanesc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.