Patronul OTV,Dan Diaconescu,s-a prezentat astazi la sediul Directiei Nationale Anticorptie, unde urma sa dea o declaratie procurorilor in legatura cu noua acuzatie de santaj care i-a fost adusa la cunostinta, joi, in dosarul in care mai sunt cercetati Doru Parv si Mihai Ghezea,spun surse judiciare.

Diaconescu a spus la iesirea din sediul DNA, unde a stat aproximativ o ora, ca nu a dat nicio declaratie procurorilor, pentru ca asteapta ca anchetatorii sa ii explice concret care este noua fapta de santaj, de care il acuza, relateaza NewsIn.

La randul lor, avocatii lui Diaconescu au declarat ca patronul OTV a plecat de la DNA catre arestul Politiei Capitalei, pentru a-si vedea fostii colegi.

La ora 12.00 este asteptat la DNA omul de afaceri Petre Paul Tardea, cel care a facut denuntul impotriva lui Diaconescu si al lui Mihai Ghezea.

Diaconescu a spus la intrarea in DNA, ca tot statul roman este impotriva sa, ca "e un abuz extraordinar, disperarea celor aflati la putere e de toata isprava".

"Vor sa deschida si un dosar de pe vremea lui Emil Constantinescu, cel cu Rona Hartner.Acum toate anchetele OTV sunt considerate santaj", a adaugat Diaconescu, potrivit NewsIn.

Procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Dan Diaconescu o noua acuzatie de santaj, sustinand ca acesta a cerut, impreuna cu Mihai Ghezea, 100.000 de euro de la omul de afaceri Petre Paul Tardea, au declarat avocatii patronului OTV.

Procurorii sustin ca din suma totala a fost dat un avans de 4.500 de euro, au mai declarat avocatii.


De asemenea, Diaconescu a spus,joi, la iesirea din sediul DNA, unde a stat aproximativ o ora, ca i s-a adus la cunostinta aceasta acuzatie si ca nu a dat nicio declaratie, urmand sa fie audiat vineri de catre procurori. Patronul OTV a sustinut si ca singurii bani pe care ii ia OTV-ul sunt cei pentru publicitate, prin contracte legale. Diaconescu a spus si ca nu stie exact pentru ce il acuza procurorii ca ar fi facut santajul.

Plangerea in legatura cu presupusele fapte de santaj si amenintare a fost facuta de Tardea in 2005, la DNA, insa Directia a dat atunci NUP, pentru ca santajul nu era considerat o fapta de coruptie, a adaugat Diaconescu. Totodata, DNA a declinat atunci la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 acest dosar, care a fost solutionat partial si inchis, a mai spus patronul OTV.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Tardea a avut o emisiune la un alt post de televiziune, care se numea "Eurotombola". De asemenea, Mihai Ghezea, fost director al "Atac la persoana" la acea vreme, era si colaborator al OTV. Pe numele lui Ghezea s-a inceput urmarirea penala in acelasi dosar, acesta fiind in sediul DNA la ora transmiterii acestei stiri.


Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta.

Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

Citeste si:
Gigi Becali, despre situația lui Dan Diaconescu. Ce a zis despre...
Gigi Becali, despre situația...

Dan Diaconescu a fost lasat in libertate de Tribunalul Bucuresti pentru ca nu este recidivist si are un copil in intretinere, se arata in motivarea deciziei din 25 iunie, in care magistratii sustin ca, pe de alta parte, sunt indicii ale existentei unui grup infractional la OTV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.