Un sondaj efectuat in 22 de tari de catre Pew Research Center arata ca egalitatea dintre barbati si femei este sustinuta in intreaga lume, dar ca totusi barbatii au ramas in top.

Majoritatea oamenilor intervievati au declarat ca sustin egalitatea de gen. Astfel, in 13 din 22 de tari, mai mult de 90% dintre respondenti au spus ca sprijina drepturile egale, in timp ce in celelate tari procentul este de 75%. Iar, deloc surprinzator, sa stiti ca barbatii sprijina egalitatea de gen.

Ce e mai surprinzator este ca in tari ca Marea Britanie si Japonia, sunt mai putine femei decat barbatI care sprijina paritatea de gen. In Franta, 100% dintre femeile intervievate si 99% dintre barbati sunt 'pentru egalitatea de gen", arata ForbesWoman.

Dar chiar si aceste tari unde populatia considera ca barbatii si femeile ar trebui sa aiba drepturi egale, multe dintre persoanele care au raspuns intervievarii, au admis ca barbatii inca au mai multe oportunitati decat femeile.

Natiunile care sprijina mai putin egalitatea de drepturi intre femei si barbati (si au facut parte din acest sondaj) sunt Egiptul, Iordania, Kenya, Indonezia si Nigeria. Aici, mai mult de jumatate dintre respondenti au spus ca femeile nu trebuie sa aiba drepturi egale. In Pakistan, Egipt si Iordan, femeile nu prea sunt acceptate sa lucreze in afara casei lor. Dar cetatenii din tari puternice economic, ca Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Germania si Franta, dezaproba cu fermitate asa ceva.

Chiar si in tarile unde cetatenii sustin egalitatea de gen la cote mari, barbatii au ramas clasa conducatoare, totusi. Dintre cetatenii intervievati in Franata de exemplu, 75% au spus ca barbatii au o viata mai buna decat femeile. In Statele Unite si Germania, insa barbatii considera ca egalitatea a fost atinsa, in timp ce femeile din aceste tari sunt inca nemultumite; ele sustin ca sunt inca discriminate si spun ca mai e un drum lung de parcurs in directia egalitatii.

Citeste articolul integral pe Garbo.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.