Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cerut vineri inspectorilor generali scolari din tara sa ofere locuri in tabere elevilor care au suferit de pe urma inundatiilor, sa stranga ajutoare pentru sinistrati si sa puna la dispozitia acestora facilitatile de cazare si masa de care dispun.

In plus, Funeriu le-a cerut inspectorilor sa ia masuri pentru a sprijini persoanele sinistrate din zonele afectate de inundatii prin oferirea facilitatilor de cazare si masa de care dispune sistemul national de educatie (cantine, internate), transmite NewsIn.

„Este un semnal de solidaritate nationala pe care eu il consider deosebit de important si un semnal pe care intreg sistemul poate sa-l dea inca odata natiunii ca se poate bizui pe sistemul de educatie", a declarat ministrul.


Demnitarul a facut si un apel catre organizatiile studentesti pentru a se mobiliza si pentru a participa la acest efort national de a iesi din aceasta situatie dificila.

Daniel Funeriu a mai solicitat inspectorilor sa acorde o atentie sporita zonelor rurale in pregatirea viitorului an scolar, astfel incat toate scolile sa obtina avizele de functionare.


In ceea ce priveste desfasurarea examenului de Bacalaureat, ministrul Educatiei a declarat ca, pana in acest moment, cu exceptia dificultatilor cauzate de inundatii, din teritoriu nu au fost semnalate probleme deosebite.

Cititi si: Inundatiile din Romania: Ajutoare de deces de 115.000 lei

Codul rosu pe Prut si Siret a fost prelungit


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.