Hidrologii au prelungit avertizarea cod rosu de inundatii pe raurile Prut si Siret de astazi, ora 16.00, pana duminica la ora 16.00, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Avertizarea se refera la cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, inundatie si atentie prin propagarea viiturilor formate anterior si posibile scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale. Bazinele hifrografice sunt cele ale raurilor Prut, Siret si Olt.

Astfel, a fost prelungit codul rosu pe Prut, pe sectoarele Stanca Aval-amonte Ungheni (judetele Iasi si Botosani) si Sivita-Dunare (jud. Galati) si pe raul pe Siret pe sectoarele Nicolae Balcescu-Dragesti (jud. Neamt si Bacau) si Sendreni-Dunare (jud. Galati).

Codul portocaliu a fost prelungit pe raul Prut pe sectorul Radauti-Prut-Ac. Stanca Costesti (jud. Botosani) si pe sectorul Ungheni-Dranceni (jud. Iasi si Vaslui), pe raul Siret pe sectorul aval Dragesti-Sendreni (jud. Vrancea si Galati), pe raul Olt pe sectorul aval Feldioara-Hoghiz (jud. Brasov) si pe raul Jijia pe sectorul Dangeni-Andrieseni (jud. Botosani si Iasi).

Hidrologii au prelungit codul galben pe raul Olt, pe sectorul Tomesti - Feldioara, (jud. Harghita si Covasna) si pe sectorul Hoghiz - Izbiceni (jud. Brasov, Sibiu, Valcea si Olt), pe Raul Negru (jud. Covasna), pe raul Siret pe sectorul Zvoristea - Lespezi, pe raurile Suceava, Moldova, Bistrita amonte Ac. Izvorul Muntelui si pe cursul superior si mijlociu al Trotusului (jud. Suceava, Neamt, Harghita si Bacau), pe raul Barlad (jud. Vaslui si Galati), pe raul Jijia pe sectoarele Dorohoi - Dangeni (jud. Botosani) si Andrieseni - Chiperesti (jud. Iasi), pe raul Sitna (jJud. Botosani), Bahlui (jud. Iasi), pe raul Prut pe sectorul Oroftiana - Radauti-Prut (jud. Botosani) si pe sectorul Falciu - Sivita (jud. Vaslui si Galati).

Izolat, sunt posibile cresteri de debite si pe raurile din zonele de munte din celelalte bazine hidrografice.

Citeste si:
SUA avertizează Rusia, de luni de zile, în privat, să nu recurgă la...
SUA avertizează Rusia, de...

Citeste pe acelasi subiect:

Donatii pentru sinistrati

Codul galben de ploi se prelungeste pana vineri la ora 23:00

Romania "se ineaca". Autoritatile nu fac fata inundatiilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.