Bucurestenii care vor sa doneze ajutoare pentru persoanele afectate de inundatii vor putea face acest lucru la cele 23 de centre de colectare deschise de autoritatile locale in mai multe zone ale Capitalei.

In urma intalnirii intre prefectul Mihai Cristian Atanasoaei cu reprezentantii primariilor de sector din Capitala s-a stabilit ca fiecare sector sa organizeze mai multe puncte de colectare a ajutoarelor, sa le sorteze si sa le transporte catre zonele afectate de inundatii, potrivit NewsIn.

Ajutoarele vor fi depozitate in centrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti de la nivelul fiecarui sector.

Un centru de colectare va fi deschis la fostul sediu al Primariei Municipiului Bucuresti (din Bulevardul Regina Elisabeta), acesta urmand sa fie deschis timp de o luna, intre orele 9.00 si 21.00.

In sectorul 2 a fost infiintat un centru temporar pe Aleea Circului, iar in sectorul 3 un centru pe Calea Dudesti Pantelimon. In sectorul 4 au fost deschise sase corturi de colectare, amplasate 4 la capatul liniei de tramvai 32, intrarea Sincai a Parcului Tineretului, statia de metrou Brancoveanu, Big Berceni, statia de metrou Piata Sudului si la Piata Progesul.

Campania se va desfasura timp de doua saptamani.

Primaria sectorului 5 a deschis 11 centre de colectare a ajutoarelor - in zona Unirii, la Piata Ferentari, zona 13 septembrie - intersectie cu str Petre Ispirescu, intersectia Calea Rahovei cu str Teius, Parcul Sebastian, Soseaua Alexandriei (MC Donald's), Parc Humulesti, Pieptanari - intrarea in parc, Parc Izvor, strada Toporasi intersectie cu soseaua Giurgiului, Centrul Sf Elena (Str Baicului nr 5A).

Si Primaria sectorului 6 a deschis trei centre unde cetatenii pot dona haine, obiecte de stricta necesitate, electrocasnice in stare de functionare si alimente neperisabile - sediul Complexului de Servicii Sociale Sf. Nectarie, la Centrul pentru Copii cu Dizabilitati “Domnita Balasa” si la sediul Directiei Protectia Copilului.

  • Campanie de strangere de ajutoare pentru sinistrati in Giurgiu

Autoritatile din Giurgiu au demarat o campanie de strangere de ajutoare pentru zonele afectate de inundatii, doua corturi fiind amplasate in cele mai aglomerate zone ale municipiului. Astazi, mai multi giurgiuveni au donat sume de bani, alimente, imbracaminte si incaltaminte.
Citeste si:
Oana Lis, luată la rost din cauza faptului că a cerut donații...
Oana Lis, luată la rost din...

Seful SVSU Giurgiu, Lazar Ciobanu, a declarat astazi ca pe parcursul zilei va fi montat si un al treilea punct de colectare a ajutoarelor pentru sinistrati.

Operatorii economici si cetatenii din Giurgiu pot dona bani, alimente, obiecte de imbracaminte, incaltaminte, jucarii, ustensile de bucatarie, dar si obiecte electrocasnice, piese de mobilier, precum si cereale necesare furajarii animalelor, toate fiind depozitate in conditii de siguranta.

  • Campanie de strangere de ajutoare pentru zonele afectate de inundatii in judetul Gorj

Reprezentantii Prefecturii Gorj au demarat astazi o campanie publica de strangere de ajutoare umanitare pentru persoanele afectate de inundatii din Moldova.

Membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Gorj s-au reunit, vineri, pentru a stabili planul de masuri in vederea infiintarii unor centre pentru primirea si distribuirea de ajutoare umanitare donate de populatie si agenti economici pentru persoanele afectate de inundatii. In urma intalnirii s-a hotarat ca la nivelul municipiului Targu-Jiu sa fie amplasate doua centre de primire a ajutoare, iar in restul oraselor si comunelor, cate unul. Toti cei care vor sa ofere un ajutor semenilor lor afectati de inundatii pot sa doneze alimente de baza nealterabile, imbracaminte, incaltaminte, materiale de constructii precum si paturi sau alte produse de uz casnic.

Citeste si:
Megi, furtuna tropicală din Filipine a ucis cel puțin 28 de persoane
Megi, furtuna tropicală din...

Inundatiile din Romania: Ajutoare de deces de 115.000 lei

Romania "se ineaca". Autoritatile nu fac fata inundatiilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.