Sute de sindicalisti s-au adunat in aceasta dimineata in fata Palatului Cotroceni pentru a protesta fata de legile austeritatii. Acestia ii cer presedintelui Basescu returnarea masurilor in parlament.

Mitingul din aceasta dimineata de la Palatul Cotroceni, in cursul caruia protestatarii, printre care si pensionari, au incercat in doua randuri sa sparga cordonul fortelor de ordine, s-a incheiat la ora anuntata, 11.00, fara sa se produca si alte incidente.

La protestul organizat de Cartel Alfa si Blocul National Sindical au participat peste 1.000 de oameni, toti nemultumiti in special de faptul ca urmeaza sa le fie micsorate salariile si pensiile.

  • Zeci de protestatari de la Cotroceni s-au imbrancit cu jandarmii
Incidentele intre protestatari si jandarmi s-au produs in jurul orei 10.15, cand cateva zeci de manifestanti s-au imbrancit cu jandarmii si au aruncat in acestia cu apa si cu bannerele folosite la miting. La un moment dat, un grup de protestatari a doborat gardul care ii separa de jandarmi si chiar a reusit sa treaca de acestia, insa au fost intampinati de un nou cordon format din forte de ordine. Dispozivitul fortelor de ordine este format din 300 de jandarmi, iar n zona se afla si politisti de la Rutiera.

In timpul mitingului, o delegatie de cinci reprezentanti ai sindicalistilor au fost invitati in interiorul Palatului Cotroceni de consilierul prezidential Gabriel Piscociu si au lasat cu acest prilej o scrisoare adresata presedintelui Traian Basescu, in care ii cer acestuia sa returneze in parlament legile anti-criza.

Mitingul de la Cotroceni a avut loc in paralel cu dezbaterile Curtii Constitutionale cu privire la legile ce vizeaza reducerea salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15%. Magistratii CCR sunt asteptati sa dea vineri un verdict referitor la contestatiile privind constitutionalitatea acestor acte normative.

  • Scrisoare catre Basescu

O delegatie de cinci reprezentanti ai sindicalistilor au fost prezenti la discutii cu consilierul prezidential Gabriel Piscociu si au lasat cu acest prilej o scrisoare adresata presedintelui Basescu, in care ii cer acestuia sa returneze in parlament legile anti-criza.
Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

La protest au fost asteptati 3.000 de oameni, insa in jurul orei 9.30, numarul protestatarilor era de circa 400, potrivit estimarilor fortelor de ordine ale Minsterului Administratiei si Internelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.