Aproape 3.000 de sindicalisti vor protesta, luni, in fata Parlamentului, cand Guvernul isi va asuma raspunderea pe pachetul de masuri de austeritate, urmand ca alti 20.000 de bugetari sa participe pe 15 iunie la un miting organizat in Capitala a anuntat, astazi presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu.

"Luni vom relua seria protestelor din Capitala, urmand ca marti si miercuri sa fie organizat cate un miting in fata Palatului Parlamentului la care sa participe intre 1.500 si 2.000 de persoane. Joi, vineri si sambata vorm organiza pichetari la nivelul birourilor parlamentare si sediilor partidelor, iar pe 15 iunie va fi un mare miting de protest la care asteptam sa participe aproape 20.00 de sindicalisti", a spus Marius Petcu.

La randul sau, presedintele Cartel Alfa, Bogda Hossu, a precizat ca bugetarii vor intra din nou in greva generala de o zi, in ziua in care se va dezbate in Parlament motiunea de cenzura impotriva guvernului, relateaza NewsIn.

  • Proteste in tara

Peste 1.500 de sindicalisti au organizat astazi la Arad un mars de protest fata de masurile de austeritate anuntate de Guvern, protestatarii scandand lozinci antiguvernamentale si impotriva presedintelui Traian Basescu:„Jos Guvernul“, „Jos Basescu“, „Pe Elena si Traian sa-i lasam fara ciolan“, „Demisia“, „Dupa ce-am lucrat ca boii, suntem iarasi fiii ploii“, „Singura solutie, inca o Revolutie“

Fortele de ordine au blocat accesul protestatarilor cu garduri de protectie si jandarmi, in zone interzise pentru manifestari publice. Reprezentantii asociatilor au critcat dispozitia primarului de a interzice organizarea de manifestari in majoritatea locurilor din centrul orasului, printre care si Piata Revolutiei, unde au fost organizate marea majoritate a actiunilor de protest, incepand cu anul 1989.

Protestatarii s-au oprit in fata Catedralei Arhiepiscopale, unde s-au rugat si au rostit „Tatal Nostru“. Actiunea de protest a durat aproximativ doua ore, la final protestatarii anuntand ca saptamana viitoare va mai fi organizata de pensionari inca o actiune de protest.

Aproape 1.500 de persoane au protestat la Sibiu impotriva Guvernului

Aproape 1.500 de sibieni din toate confederatiile sindicale au iesit astazi in strada pentru a protesta impotriva masurilor guverunului de a reduce salariile si pensiile, acestia anuntand la randul lor ca vor fi prezenti si la Bucuresti, in ziua in care se va depune motiunea de cenzura.

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Oamenii au strigat lozinci impotriva Guvernului Boc si a presedintelui Traian Basescu, carora le-a cerut demisia.
„Vom vedea ce se intampla in continuare la Bucuresti si, in functie de asta, vom decide si noi ce vom face. Oricum, in ziua in care se va depune motiunea de cenzura impotriva Guvernului vom forma un lant uman in jurul Palatului Victoria”, a anuntat liderul Cartel Alfa Sibiu, Marius Vingerzan.

  • Momente tensionante la Brasov

Aproap 2.000 de brasoveni s-au adunat astazi in fata Prefecturii, la mitingul organizat de filialele judetene ale tuturor confederatiilor sindicale. La miting au participat reprezentanti din toate domeniile (industrie, invatamint, sanatate, asistenta sociala, transporturi, administratie, cultura), manifestantii scandand, timp de aproape doua ore, lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale.
Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

Au existat si cateva momente tensionate, manifestanti fortand barajul jandarmilor pentru a patrunde in cladirea Prefecturii
Prefectul Ion Gontea a primit o delegatie formata din 16 lideri de sindicat, promitandu-le acestora ca toate solicitarile lor vor fi trimise Guvernului.

„Pentru ca ne lovim ca de un zid de reprezentantii Guvernului, cerem astazi un singur lucru: demisia sau demiterea acestui Guvern si inlocuirea lui cu un Executiv capabil sa poarte un dialog social real. Am cerut luarea de masuri ferme pentru stoparea evaziunii fiscale, nu s-a intamplat nimic. Am cerut si luarea de masuri imediate pentru a stopa taierea salariilor si pensiilor, dar nici nu am fost bagati in seama. De aceea, singura noastra solicitare, una de bun simt, este demisia acestui Guvern“, a spus Fanica Gabor, liderul Cartel Alfa Brasov.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Gheorghe Manea, liderul CNSRL Fratia, a atras atentia prefectului ca peste citeva luni, cand pensionarii vor primi primele taloane de pensie cu pensia diminuata, iar angajatii vor primi salarii mai mici, oamenii nu vor mai putea fi controlati si este posibil sa reactioneze violent. „Va asumati, impreuna cu Guvernul, toate manifestarile care vor urma. Veti vedea intregul oras blocat si va fi raspunderea dumneavoastra“, a adaugat acesta.

Romania in greva - Va urma!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.