Sindicatele angajatilor RATB isi vor adapta calendarul protestelor in functie de decizia pe care o va lua Guvernul in legatura cu masurile propuse in scrisoarea FMI.

Presedintele Uniunii Sindicatelor din Transportul Public Local Bucuresti (USTPLB), Vasile Petrariu, a declarat la Realitatea TV ca membrii de sindicat asteapta sa vada care va fi decizia luata de Guvern miercuri, cand ar trebui sa-si asume raspunderea pe masurile propuse in scrisoarea de intentie catre FMI, pentru a decide daca vor intra in greva generala alaturi de ceilalti bugetari pe 31 mai. Petrariu a adaugat ca decizia privind durata grevei generale va fi luata joi.

"Joi ne vom intalni si vom decide ce vom face pe 31. Speram sa nu ajungem in situatia grevei generale, pentru ca mai este timp pana miercuri sa se schimbe ceva. Daca nu vom fi direct afectati ne vom solidariza cu masurile de protest de la nivel national, iar daca vom fi afectati direct mai mult ca sigur decizia de joi va duce spre o solutie care nu e fericita pentru nimeni, nici pentru noi, nici pentru bucuresteni. In situatia grevei generale noi speram ca bucurestenii ca fie alaturi de noi", a declarat Petrariu, citat de NewsIn.

Angajatii RATB au facut greva anul acesta si in 1 aprilie, nemultumiti de faptul ca le-ar putea fi reduse salariile, insa au reluat lucrul a doua zi, in urma negocierilor cu primarul general Sorin Oprescu.

Metroul ar putea intra in greva pe 31 mai, intre orele 04.00-16.00, in semn de solidaritate cu angajatii de la stat, a declarat vineri pentru NewsIn vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Florian Crisu. [Metrorex ameninta: Greva daca salariile scad cu 25%]

"Am dat drumul la tabel, pentru a strange semnaturi de la sindicalisti. Miercuri vom avea centralizatorul, dar cel mai sigur va fi o greva de solidaritate pe 31 mai. Conform legii, suntem obligati sa asiguram o treime din transport. Prin urmare, in 31 mai nu vom putea opri in totalitate transportul de la metrou, fiind nevoiti sa operam de la ora 16.00 normal", a declarat vineri pentru Agentia NewsIn Florian Crisu.

Citeste si:
Profesorii intră în grevă generală pe 22 mai. Revendicările...
Profesorii intră în grevă...

De asemenea, Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) a anuntat vineri ca, odata cu bugetarii si cu transportul feroviar, si activitatea in autogari va fi oprita, iar toate microbuzele ce efectueaza curse judetene si interjudetene nu vor opera pe trasee. FORT a precizat ca aceasta masura vine sa sprijine lupta impotriva "antimasurilor pregatite de guvern".

Liderii confederatiilor sindicale au anuntat joi, dupa negocierile purtate la Ministerul Finantelor, ca sunt decisi sa intre in greva generala pe 31 mai, zi in care trenurile vor fi oprite in statii, si ca vor declansa greve si in alte sectoare economice, inclusiv in mediul privat.

"Trenurile vor fi oprite in statii pe 31 mai, ziua in care este anuntata greva generala in sectorul bugetar, intrucat salariatii de la Caile Ferate nu mai pot accepta taierea salariilor cu 25% si disponibilizari, dupa ce au fost dati afara mii de salariati de la CFR", a declarat presedintele Confederatiei Meridian, Ion Popescu.
Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.