In urma negocierilor, liderii sindicatelor si premierul Emil Boc, ministrul Finantelor si ministrul Muncii nu au ajuns la niciun consens.

Liderii confederatiilor sindicale au anuntat joi ca sunt decisi sa intre in greva generala pe 31 mai, zi in care trenurile vor fi oprite in statii, si ca vor declansa greve si in alte sectoare economice, inclusiv in mediul privat, relateaza NewsIn.

"Trenurile vor fi oprite in statii pe 31 mai, ziua in care este anuntata greva generala in sectorul bugetar, intrucat salariatii de la Caile Ferate nu mai pot accepta taierea salariilor cu 25% si disponibilizari, dupa ce au fost dati afara mii de salariati de la CFR", a declarat presedintele Confederatiei Meridian, Ion Popescu, la sfarsitul negocierilor purtate la Ministerul Finantelor cu premierul Emil Boc si ministrul Muncii Mihai Seitan.

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a anuntat ca reprezentantii sindicatelor vor face lobby in Parlament pentru a bloca adoptarea pachetului de masuri pe care Guvernul Boc urmeaza sa-si asume raspunderea.

"Ne propunem sa fim prezenti in Parlament cand se va lua decizia privind motiunea de cenzura si tot in aceeasi zi vom bloca accesul reprezentantilor Executivului in Parlament printr-un cordon de sindicalisti care va inconjura Casa Poporului", a mai spus Petcu.

Liderul CNSLR Fratia a adaugat ca singurele concesii facute de premier in cadrul discutiilor cu sindicatele au fost legate de alocatiile pentru copii, "unde s-ar putea renunta la penalitati", la fel ca si in cazul veteranilor de razboi si al persoanelor cu handicap.

Pe de alta parte, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca premierul i-a invitat pe liderii sindicali in dimineata zilei de 26 mai la Guvern pentru o ultima discutie legata de acceptarea unor propuneri venite din partea sindicatelor, insa el nu crede ca scrisoarea convenita cu FMI va fi modificata, in conditiile in care "primul ministru a zis ca nu renunta la scaderea cheltuielilor, chiar daca aceasta situatie duce la caderea Guvernului".

Citeste si:
Revoltă națională din cauza legii pensiilor. Ambulanțierii au...
Revoltă națională din cauza...

In final liderul BNS, Dumitru Costin, a spus ca o eventuala reducere a tuturor salariilor cu 25% "ar putea fi neconstitutionala, pentru ca aceasta masura nu este luata cu acordul partilor".

Nicio sansa: Scrisoarea FMI nu va fi modificata

Mesajul protestatarilor: "Ne ciuruiti 25%, va decapitam 100%"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.