Nu mai putin de 33.000 de romani mor anual din cauza fumatului, mai exact un deces la fiecare 16 minute, potrivit Eurobarometer Report, realizat de Comisia Europeana.
"In Romania, incidenta cancerului cauzat de fumat creste ingrijorator. Multi fumatori sunt la cea de-a doua tentativa de renuntare la fumat si, in lipsa unui sprijin medical de specialitate, se reapuca, pierzandu-si total increderea ca vor reusi vreodata sa renunte la aceasta dependenta. Fumatul nu inseamna doar o dependenta psiho-comportamentala, ci si una biologica din cauza careia persoana se simte depasita in lupta cu renuntarea si, de cele mai multe ori, cedeaza in fata acestei boli", precizeaza vicepresedintele Societatii Romane de Pneumologie, prof. dr. Miron Bogdan, informeaza NewsIn.

In Europa, 15% din totalul anual al deceselor sunt cauzate de fumat, iar in lume, o persoana moare din pricina aceluiasi viciu la fiecare opt secunde.

Ne pacalesc? 'Fumatul ucide' este un indemn la fumat

Controlul de sine? Atentie, se ia!


Vrem sa renuntam la fumat, dar nu reusim


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.