O tanara de 21 de ani insarcinata in sapte luni a murit joi noaptea la Maternitatea Polizu din Capitala, familia femeii acuzand personalul medical de neglijenta, iar Ministerul Sanatatii a inceput deja o ancheta in acest caz.
Potrivit Realitatea TV, tanara se internase la Maternitatea Polizu in urma cu doua saptamani deoarece exista posibilitatea unei nasteri premature, relateaza NewsIn.

Rudele femeii spun ca tanara a murit la Maternitatea Polizu joi noaptea, in jurul orei 2.00, si ca a fost gasita de colega sa de salon, care a anuntat medicii si asistentele din spital. Personalul medical a incercat sa o resusciteze, insa fara nici o sansa.

Rudele tinerei sustin ca tanara a murit pentru ca personalul medical nu a supravegheat-o si nu i-a acordat ingrijirile mediale de care avea nevoie. Reprezentantii maternitatii Polizu nu au vrut sa faca declaratii, iar Ministerul Sanatatii a inceput deja o ancheta in acest caz.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat ca vineri dimineata s-a intrunit o comisie formata din reprezentanti ai Ministrului, experti in ginecologie si un reprezentant al Colegiului Medicilor, care va ancheta cazul. Potrivit lui Arafat, concluziile vor depinde de mai multe rezultate care sunt asteptate, inclusiv de concluziile examenului post mortem al pacientei si al fatului.

"Este foarte greu sa spunem ce s-a intamplat. Poate fi orice, inclusiv o situatie inevitabila in cazul unei trombo-embolii. E devreme sa spunem ce s-a intamplat pana nu avem toate rezultatele testelor, autopsiei si concluziile comisiei", a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai spus ca in cazul in care se va dovedi ca a fost vorba de neglijenta medicala va fi datoria Colegiului Medicilor sa ia masurile ce se impun. In cazul in care cauza a fost de natura organizatorica, Ministerul va 'hotari sanctiunile.

Incidentul are loc dupa ce, pe 20 aprilie, doua paciente au fost transferate in stare grava de la Spitalul CF2 la Spitalul Universitar din Capitala. Potrivit anchetei Ministerului Sanatatii, pacientele s-au imbolnavit din cauza instrumentelor nesterilizate si au contractat o infectie cu un bacil gram negativ. [Ce s-a intamplat la CF2?]

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Pe 28 aprilie o femeie de 30 de ani, internata la Spitalul Judetean Arges pentru o intrerupere de sarcina, a fost transferata la numai cateva ore dupa interventie, cu septicemie, la Spitalul Universitar din Bucuresti.

Citeste si ["Ipoteze socante" in cazul spitalului CF2]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.