Dezbaterea Legii pensiilor a fost intrerupta de PSD, care a solicitat o pauza de consultari, starnind astfel dispute in Senat.

  • Senatul a respins pensiile speciale pentru militari

Amendamentul Opozitiei privind mentinerea sistemului special de pensii pentru militari a cazut la votul din Senat. Impotriva pensiilor militare speciale au votat chiar si independentii, desi liderul lor, ministrul Apararii Gabriel Oprea, a pledat saptamana trecuta in Senat pentru mentinerea acestora, potrivit Realitatea.

Senatorii PSD au cerut pauza de consultari in timpul dezbaterii Legii pensiilor, dupa ce plenul a respins amendamentul social-democratilor de excludere a cadrelor militare si a politistilor de sub sfera actului normativ propus de Guvern, relateaza NewsIn.

Principalul amendament care a starnit dispute s-a referit la propunerea PSD de eliminare a cadrelor militare in activitate si a politistilor din noua Lege, care nu ar mai trebui sa aiba obligatia de a contribui la fondul din sistemul de asigurari sociale, dupa cum a explicat presedintele Comisiei juridice din Senat, social-democratul Toni Grebla.

Supusa la vot, propunerea a fost respinsa cu 46 de voturi, insa a primit 33 de voturi si o abtinere.

Un alt amendament similar, pe aceeasi tema, a fost de asemenea respins, dupa ce a inregistrat 30 de voturi pentru, 47 impotriva si 2 abtineri.

Ulterior, Toni Grebla a cerut pauza de consultari. "Sa ne dati posibilitatea sa ne consultam in legatura cu valoarea voturilor exprimate avand in vedere ca suntem in adoptarea unor amendamente la o lege cu caracter organic", a cerut acesta, in numele grupului PSD.

Ulterior, senatorii PSD au cerut o pauza de consultari de 15 minute intre toate grupurile parlamentare, care a fost acordata.

  • "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani"

Dupa respingerea amendamentului privind pensiile, Liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a depus in plenul camerei motiunea simpla pe Aparare impotriva ministrului Gabriel Oprea, intitulata "Guvernanti, opriti umilirea pensionarilor si militarilor romani", dupa respingerea unui amendament privind pensiile acestei categorii.
Citeste si:
Legea pensiilor a fost modificată. Categoriile de români care pot...
Legea pensiilor a fost...

" PSD, dupa cum stiti, a sustinut ca pensia din sistemul de apararea, ordine publica si siguranta nationala sa fie reglementata conform practicilor UE si NATO, adica sa fie scoase din proiectul prezentei legi. Avand in vedere duplicitatea de care au dat dovada in toate discursurile facute de cei care guverneaza astazi, avand in vedere depozitia PDL cat si a independentilor, grupul parlamentar PSD depune astazi aceasta motiune", a explicat Ion Toma.

La randul sau liderul grupului PNL, Puiu Hasotti, a afirmat ca ultima zi pentru dezbaterea motiunii ar fi luni, citand prevederile Regulamentului Senatului. "Motiunea depusa de domnul lider PSD a fost semnata si in numele grupului liberal de liderul si de viceliderul acestui grup", a precizat acestai.

Cititi pe acelasi subiect:

Dezbatere "cu nabadai" in Parlament privind Legea pensiilor

Citeste si:
Lucian Bode a cerut amânarea moțiunii simple care îl vizează, cu...
Lucian Bode a cerut amânarea...

Promisiune cu repetitie: "Pensiile speciale vor fi taiate"

Geoana: Basescu si Oprea au o intelegere pe pensiile militarilor


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.