Dezbaterile pe marginea proiectului Legii pensiilor vor fi reluate marti, senatorii exprimandu-se in favoarea continuarii discutiilor in prezenta primului-ministru, dupa ce Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a respins masurile care duc la scaderea pensiilor militarilor.

Dupa ce senatorii au votat pentru invitarea primului-ministru la dezbaterea pe tema Legii pensiilor, presedintele Comisiei de munca din Senat, Cristian Radulescu a prezentat concluziile forului pe care il conduce privind acest proiect, dar si punctul de vedere al grupului PDL, care doreste adoptarea proiectului nu in varianta Comisiei, ci a Guvernului, relateaza NewsIn.

Senatorul PNL Puiu Hasotti a intervenit insa, aratand ca dezbaterea pe fond nu poate continua fara primul-ministru, in conditiile in care plenul Senatului tocmai a decis acest lucru. "Plenul Senatului a decis invitarea primului-ministru, prin urmare dumneavoastra, domnule presedinte, in calitatea pe care o aveti, in seara asta trebuie sa-l anuntati pe primul-ministru de aceasta decizie si noi nu putem continua pe fondul chestiunii, nu putem continua dezbaterea politica pana cand primul-ministru nu vine in plenul Senatului. Noi ne aflam intr-o situatie in care doi ministri au venit si au exprimat puncte de vedere intrucatva diferite. Ce atitudini ale grupurilor parlamentare putem avea, cata vreme stabilind ca vine primul-ministru aici noi nu l-am asculta? Asadar maine dimineata la ora 9-9.30 domnul prim-ministru vine, expirma aici in fata noastra punctul de vedere al Guvernului, iar noi vom declansa dezbaterea politica. Asa este procedural", a subliniat Hasotti.

Ultima interventie inainte de suspendarea lucrarilor, in conditiile in care oricum timpul alocat plenului expirase, a apartinut ministrului Muncii Mihai Seitan, care a subliniat ca aprecierile despre cuantumul pensiilor inainte de aplicarea legii sunt neavenite. Seitan a aratat ca legea este intr-adevar una complexa, ce necesita dezbatere, exprimandu-si convingerea ca vor fi adoptate cele mai bune amnedamente astfel ca legea sa fie la final sustenabila si echitabila.

Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat luni in plenul Senatului, ca nu poate fi de acord cu nicio masura care duce la scaderea pensiilor militarilor, afirmand necesitatea amendarii legii pensiilor, care in acest moment este una "inechitabila" fata de aceasta categorie profesionala. Practic, acesta a atacat o lege votata de propriul guvern.

Citeste si:
Legea pensiilor a fost modificată. Categoriile de români care pot...
Legea pensiilor a fost...

Mircea Geoana l-a rugat apoi pe ministrul Muncii, Mihai Seitan, sa precizeze mai clar care este punctul de vedere al Executivului pe aceasta tema. Seitan a spus ca el are mandat sa sustina proiectul Legii trimis de Guvern, fara sa faca insa referiri la declaratiile lui Oprea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.