Potrivit proiectului de hotarare de consiliu privind "Strategia de dezvoltare si functionare a serviciului public de salubrizare in municipiul Bucuresti", pe strazile orasului ar urma sa fie montate 2.231.250 de recipiente, pentru aproximativ 1.945.000 de locuitori.

Sociologii nu dau insa sanse initiativei, fiind de parere ca multi dintre bucuresteni nu ar arunca deseurile la cos nici daca ar fi amplasate la fiecare pas.

"Civilizatia e mai greu de implementat decat un numar impresionant de cosuri de gunoi", spun specialistii. „Am incercat sa le atrag atentia atat celor care arunca hartii pe jos, cat si celor care isi scot cainele la plimbare si nu aduna resturile. Am fost injurat sau am fost intrebat ce am cu ei", a declarat pentru EVZ directorul Departamentului Analiza si Modelare Social-Economica din cadrul INSOMAR, Dan Ghergut.

Zilnic pe strazile din Bucuresti, angajatii firmelor de curatenie sunt de asemenea de parere ca bucuresteanul va continua sa arunce resturile pe strada.

  • Legislatie de forma
Sanctiunile pentru cei care fac mizerie pe strada sunt prevazute in diferite hotarari ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, insa sunt aplicate sporadic. Seful Politiei Comunitare Bucuresti, Ion Tincu, decalara ca desi au fost aplicate sanctiuni, bucurestenii nu -sau dezvatat sa nu mai arunce pe jos.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.