Astazi au fost efectuate 9 perchezitii domiciliare in Prahova si 18 persoane acuzate de escrocherii imobiliare au fost duse la audieri la DIICOT Ploiesti.
Procurorii si politistii au strans probe potrivit carora acestea ar fi inselat mai multi oameni cu discernamant redus, pentru a-i deposeda de locuinte si a-i abandona in tari din vestul Europei.

In aceasta dimineata au fost efectuate noua perchezitii in judetul Prahova, in urma carora au fost ridicate acte ce demonstreaza implicarea celor audiati in escrocherii imobiliare.

Membrii gruparii vizau persoane varstnice, fara rude apropiate, cu discernamant diminuat, si le vindeau imobilele detinute in proprietate, folosindu-se de documente false sau reale obtinute in mod fraudulos, respectiv procuri, contracte de inchiriere, contracte de imprumut.

Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, dupa ce imobilele victimelor erau vandute fara stiinta lor, o parte dintre victime erau duse de membrii retelei in state din Europa de Vest unde erau abandonate fara documente si fara bani. Una dintre victimele escrocilor este declarata disparuta si in prezent, dupa ce membrii gruparii ar fi dus-o ?i abandonat-o fara documente ?i bani intr-un stat din Europa de Vest, potrivit NewsIn.

Prejudiciul creat prin faptele savarsite de grupare este de aproximativ 300.000 euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.