Politia irlandeza a anuntat ca a arestat sapte musulmani suspectati de implicare intr-un complot pentru asasinarea unui caricaturist suedez care l-a desenat pe profetul Mahomed cu un corp de caine in 2007, relateaza AFP.
Politia irlandeaza din Waterford si Cork a efectuat perchezitii si a arestat patru barbati si trei femei in cadrul unei anchete internationale pe tema unui complot pentru asasinarea caricaturistului Lars Vilks.

Un cotidian din Suedia a publicat caricatura la 18 august 2007, pentru a ilustra un editorial despre importanta libertatii de expresie, declansand o polemica in Suedia si in strainatate.

In Suedia au fost organizate manifestatii si o dezbatere pe tema presei, lansandu-se chemari la dialog si la respectarea libertatii presei, aminteste NewsIn.

Liderul celulei al-Qaida din Irak a chemat la uciderea lui Lars Vilks si a lui Ulf Johansson, redactorul-sef al cotidianului suedez, in schimbul a 100.000, respectiv 50.000 de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.