Primaria Capitalei va cheltui 43,96 milioane lei in reparatii capitale la fantanile arteziene din Bulevardul Unirii si 16,54 milioane lei pentru reabilitarea fantanilor din Parcul Tineretului, potrivit unor proiecte de hotarare aflate pe ordinea de zi a sedintei CGMB de marti.

In cazul fantanilor de pe Bulevardul Unirii, este vorba de lucrari la un ansamblu de 44 fantani arteziene si baziene, cu o suprafata totala de 17.000 de metri patrati. Lucrarile, care vor dura sase luni, vizeaza reabilitarea elementelor decorative, completarea ornamentelor distruse, reparatii la sistemul de canalizare-pompare, la sistemul de iluminat si la sistemul de distributie a apei, transmite NewsIn.

Lucrarile la cele trei fantani din Parcul Tineretului, pe o suprafata totala de 1.835 de metri patrati, se refera la reabililitarea bazinelor de apa si gasirea unor solutii pentru reducerea consumului de energie electrica si apa. Reabilitarea va dura patru luni.

Circuit de lacuri in Bucuresti

Primaria Capitalei va investi 84,76 milioane lei (circa 20,18 milioane euro) pentu amenajarea unui circuit turistic pe lacurile Floreasca si Tei, din care 46,74 milioane lei (10,17 milioane euro) aport din bugetul local, conform unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de marti a CGMB.

Vor fi construite doua debarcadere, doua porturi turistice de 100 locuri si un amfiteatru de 300 de locuri, urmand sa fie achizitionate si mai multe ambarcatiuni mici. Suprafata totala care va fi amenajata va fi 12.690 metri patrati.

Primaria spune ca lucrarile sunt necesare pentru ca lacurile nu au fost folosite pentru agrement din cauza acumularilor de depuneri de mal si degradarii malului si ecluzelor, acestea ajungand impracticabile.

Alti 28,49 milioane lei din aceste investitii vor proveni din fonduri nerambursabile. Lucrarea se va derula pe parcursul a trei ani: in primul an vor fi investiti 29,48 milioane lei, in al doilea, 41 milioane, in al treilea an, 14,28 milioane lei.

Imparteala bugetului: se taie subventia de caldura

Proiectul bugetului Primariei Capitalei pe 2010 prevede subventii pentru energie termica si transport de 862 milioane lei, in scadere fata de 2009, cand erau de 970 milioane lei (880 milioane lei suma initiala plus 90 milioane pentru caldura, cand acesta a fost scumpita de ELCEN).

Proiectul de buget pe 2010 prevede un deficit de 1,16 miliarde lei, in conditiile unor venituri prognozate de 4,25 miliarde lei. Deficitul ar urma sa fie acoperit prin cheltuirea a circa un miliard de lei din imprumuturi externe.

Din sumele prevazute in buget, 65 milioane lei vor fi destinati in acest an cheltuielilor de personal, aproape la fel ca in 2009, cand au fost de 480,752 milioane lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.