Romanii se vor putea inscrie, de la 1 aprilie, pe listele unei farmacii, pentru a se asigura ca pot beneficia la timp de medicamentele de care au nevoie, potrivit proiectului de contract cadru pe 2010 al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Potrivit proiectului de contract cadru pe 2010, care reglementeaza activitatea medicilor de familie, spitalelor si farmacistilor, pacientii se vor putea inscrie, de la data intrarii in vigoare a proiectului, pe listele unei farmacii pentru a-si putea ridica retetele gratuite sau compensate, scrie NewsIn.

In proiect sunt vizati pacientii cu afectiuni cronice, precum si cei inclusi in programele nationale. Daca pacientii vor avea nemultumiri cu privire la relatia cu farmacia pe listele careia s-au inscris, o vor putea schimba la sase luni de la data inscrierii. Pentru schimbarea farmaciei pacienti vor trebui sa respecte un procedeu similar celui de la medicul de familie - sa depuna atat la farmacia pe lista careia sunt inscrisi, cat si la cea la care doresc sa se inscrie, o cerere prin care solicita excluderea, respectiv inscrierea.

Farmaciile vor trebui, astfel, sa raporteze la CNAS lista asiguratilor care au optat pentru eliberarea medicamentelor de catre unitatea respectiva, ori de cate ori apar modificari in cuprinsul acesteia, in functie de miscarea lunara a asiguratilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.