Procurorul-sef al DIICOT, Codrut Olaru, a declarat vineri, la bilantul institutiei pe anul trecut, ca in 2009 s-a inregistrat cea mai mare captura de cocaina din Romania, respectiv 1.204 de kilograme de cocaina pura, descoperite in portul Costanta Sud Agigea.

Olaru a facut, astfel, referire, si la cazuri importante instrumentate de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) in anul precedent. In acest context, seful DIICOT a spus ca valoarea drogurilor confiscate, in 2009, a fost de 167 de milioane de euro, relateaza NewsIn.

Cantitatea totala de droguri, in anul precedent, a fost de 1.368 de kilograme de heroina si cocaina.

De asemenea, treizeci de inculpati din cei 2304 trimisi in judecata de DIICOT au fost achitati in 2009, adica 1,3% din totalul cazurilor, a declarat Codrut Olaru la bilantul institutiei pe anul trecut.

”Acesta este un motiv de ingrijorare, de aceea, pe viitor exigențele procurorilor de caz trebuie sa fie mai mari”, a spus procurorul-sef al DIICOT.

In acest moment, din cele 230 de posturi de procuror DIICOT, 192 sunt ocupate, adica 82%, a adaugat Olaru.

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a prezentat, vineri, bilantul activitatii pe anul 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.