Casa Nationala de Pensii (CNPAS) a introdus criterii suplimentare de departajare pentru acordarea biletelor de tratament, iar biletele nu vor mai fi acodate in ordinea primirii cererilor, ci in functie de veniturile pensionarilor si frecventa vizitarii unei statiuni de catre un pensionar.

"Speram sa asiguram in 2010 aproape 190.000 de bilete de tratament, insa vor fi introduse criterii suplimentare de departajare, altul decat criteriul primul venit pentru a beneficia cat mai multi de acest ajutor din totalul de 5,5 milioane de pensionari. Au prioritate la accesarea acestor bilete persoanele care nu au mai fost in statiunea respectiva si cei cu pensii foarte mici", a spus presedintele CNPAS, Doina Parcalabu, conform NewsIn.

Ea a precizat ca in acest an au fost alocati pentru plata biletelor de tratament 332,5 milioane lei, iar 10% din aceasta suma va fi virata pentru plata biletelor de odihna distribuite prin agentiile judetene de prestatii sociale.

Parcalabu a adaugat ca din cele aproximativ 190.000 de bilete de tratament alocate in acest an, aproape 28.000 de bilete vor fi acodate gratuit persoanelor cu handicap, revolutionarilor, veteranilor de razboi si invalizilor.

Presedintele CNPAS a mai spus ca pensionarii nu mai sunt nevoiti sa se prezinte la ghiseu pentru a-si rezerva bilete de tratament, ci pot trimite pe mail formularele completate, ce se gasesc pe site-ul CNPAS.

"Introduc posibilitatea transmiterii cererilor si a documentelor necesare prin intermediul postei, inclusiv al postei electronice. In acest sens, fata de experienta anilor anteriori, realitatea va demonstra ca persoanele cu o stare de sanatate precara, eventual aflate la distanta de resedinta de judet si care nu puteau inregistra in timp util astfel de cereri, au sanse egale in obtinerea mult doritelor bilete", a explicat Parcalabu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.