Cea de-a XVII-a editie a festivalului se va desfasura intre 28 mai si 6 iunie si va gazdui anul acesta participanti din 70 de tari ce vor prezenta 350 de evenimente, informeaza organizatorii evenimentului.

Tema de anul acesta a festivalului este "Intrebari". Spectacolele vor fi montate in 66 de spatii, fiind asteptati 35.000 de spectatori, zilnic.

Editia din 2010 a festivalului cuprinde productii reprezentative ale marilor teatre romanesti si din strainatate, spectacole de strada in orasul vechi, spectacole de teatru-dans, teatru de papusi, spectacole de lumini, muzica si pantomima, dar si conferinte, dezbateri, expozitii de pictura si fotografie si lansari de carte.

Printre teatrele romanesti prezente in cadrul festivalului se numara Teatrul Maghiar de Stat Cluj, cu adaptarea peliculei „Strigate si soapte” de Ingmar Bergman, in regia lui Andrei Serban.

Unul dintre teatrele prezente la Sibiu anul acesta este Odin Teatret din Danemarca, care prezinta trei spectacole regizate de italianul Eugenio Barba: „In scheletul balenei”, „Oda evolutiei” si „Visul lui Andersen”.

Schauspielhaus Zürich din Elvetia impreuna cu Teatro Garibaldi di Palermo din Italia si Bart Production prezinta cel mai nou spectacol al regizorului Peter Brook, „De ce, de ce”, o meditatie asupra teatrului, care o are in distributie pe actrita austriaca Miriam Goldschmidt de la Burgtheater.

Deutsches Theater Berlin din Germania aduce la Sibiu spectacolul dupa nuvela lui Gogol „Insemnarile unui nebun”, in regia lHannei Rudolph. Compania de teatru germana Spielzeit Europa aduce la Sibiu „Butoiul cu pulbere”, spectacol regizat de Dimiter Gotscheff, o descriere fidela a starii generale de violenta omniprezenta in unele dintre tarile balcanice.

Una dintre cele mai apreciate companii japoneze de teatru experimental, Yamanote Jijosha, revine la Sibiu, cu acelasi prilej, pentru a prezenta propria versiune a textului clasic „Oedip rege” de Sofocle, folosind tehnica de interpretare numita Yojo-han.

Un alt eveniment special il reprezinta prezenta la Sibiu a Quanzhou Marionette Troupe (China), trupa a carei papusari folosesc o tehnica traditionala veche de peste 2.000 de ani si manuiesc marionete cu pana la 36 de sfori.

Printre companiile care vor prezenta anul acesta spectacole de teatru-dans la Sibiu se mai numara Les Ballets Jazz de Montréal din Canada si Charleroi Danses din Belgia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.