O statiune-pilot pe segmentul lupta anti-imbatranire ar putea fi dezvoltata in Romania pana in anul 2011, potrivit Strategiei de dezvoltare a turismului balnear elaborata de compania franceza Dtente Consultants pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"Printre propunerile rezultate din Strategia de Dezvoltare a Turismului Balnear se regaseste aceea de realizare, pana in 2011, a unui studiu pentru dezvoltarea unei statiuni pilot pe conceptul anti-imbatranire", potrivit MDRT.

Potrivit strategiei, acest tip de statiune ar putea fi dezvoltat fie la Snagov, fie pe litoral (de exemplu la Mangalia, in centrul actual, care apartine Ministerului Sanatatii) sau la Covasna, arata NewsIn.

"Avantajele concurentiale pe segmentul balnear al Romaniei sunt date de o diversificare a ingrijirilor, in special spre segmentul anti-imbatranire, care se dezvolta considerabil in Europa si in cadrul caruia Romania are deja o imagine formata datorita Institutului Ana Aslan", se arata in Strategia de Dezvoltare a Turismului Balnear.

Consultantul francez recomanda totodata specializarea bazelor de tratament pe prevenirea imbatranirii si curele anti-imbatranire, care se pot adresa seniorilor, dar si persoanelor care doresc sa urmeze o "cura medicalizata". Statiunea-pilot, in opinia consultantului, nu trebuie sa se axeze numai pe afectiuni reumatice si tratamente pentru astm, ci trebuie sa prezinte deschidere pentru o clientela mai tanara, continuand totusi sa se sprijine pe componenta fundamentala reprezentata de apa termala.

De asemenea, potrivit aceleiasi strategii, Asociatia Oraselor Termale din Romania ar putea fi infiintata in acest an. Reprezentantii ministerului spun totodata ca data concreta de infiintare a asociatiei nu depinde de MDRT, ci de modul in care potentialii membri vor participa la acest proiect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.