65 de noi imbolnaviri cu gripa porcina au fost confirmate luni in Romania, dintre care 31 doar in municipiul Bucuresti, bilantul total de la debutul pandemiei pana in prezent ajungand la 3.259, autoritatile luand decizia de a suspenda, pentru o saptamana, cursurile la doua scoli din Capitala.

Astfel, potrivit ultimului bilant comunicat de Ministerul Sanatatii, in Bucuresti au fost depistate, luni, 31 de cazuri noi, in judetul Dambovita, 11, in Botosani, cinci, patru in judetul Vaslui si cate trei cazuri in judetele Bacau si Ialomita.

In urma confirmarii cazurilor de infectare cu virsusul gripal A/H1N1 in scoli, s-a luat decizia inchiderii a doua unitati de invatamant din Bucuresti, Scoala Generala nr. 10 si Scoala Generala nr. 19, informeaza NewsIn.

Pana in prezent, autoritatile romane au anuntat oficial trei decese cauzate de gripa porcina. Pe 23 noiembrie, un pacient din Radauti infectat cu virusul gripal A/H1N1, care suferea si de obezitate si diabet, a decedat in ambulanta care il transporta la Iasi. O zi mai tarziu, Ministerul Sanatatii a raportat un al doilea deces, la o femeie din Botosani. Sambata, a fost inregistrat cel de-al treilea deces, fara ca autoritatile sa mai furnizeze date suplimentare, cum ar fi orasul sau daca pacientul suferea si de alte afectiuni asociate.

Unul dintre cei cinci bolnavi diagnosticati cu gripa porcina si internati in stare grava la Sectia de terapie intensiva de la Spitalul "Sf.Spiridon" din Iasi a murit, in noaptea de duminica spre luni, el suferind si de ciroza hepatica, aceasta fiind principala cauza a mortii, potrivit MS.

Pe 26 noiembrie, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dr. Margaret Chan, a decis continuarea celor trei recomandari temporare in contextul pandemiei: 1. tarile nu trebuie sa inchida granitele sau sa restrictioneze traficul international de calatori si comertul; 2. intensificarea supravegherii cazurilor compatibile de gripa neobisnuite si a pneumoniilor severe; 3. este prudent ca persoanele bolnave sa amane calatoriile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.