Cele mai multe cazuri, 77, au fost depistate in Bucuresti, totalul cazurilor confirmate pana in acest moment fiind de 2455. Totodata, in ultimile 24 de ore au fost inchise 14 scoli, potrivit bilantului comunicat de Ministerul Sanatatii.

Alte 19 cazuri noi au fost confirmate in judetul Hunedoara, 14 in judetul Botosani, 10 la Iasi si noua in judetele Bacau si Dolj.

In urma depistarii unor cazuri de gripa porcina, s-a luat decizia suspendarii cursurilor la 14 unitati de invatamant din intreaga tara: Colegiul National”Unirea”, Liceul Pedagogic si Liceul Spiru Haret din Focsani, Colegiul Economic “M. Kogalniceanu” Vrancea, Liceul "George Cosbuc", “British Scool”, Liceul Gheorghe Lazar, Scoala generala nr. 174, Scoala generala nr. 49 din Bucuresti, Liceul de Arta “Nagy Istvan” din Miercurea Ciuc, Liceul “A.I.Cuza”, Slobozia, Scoala Generala nr. 10 “Mihai Viteazul”, Calarasi, Scoala Generala nr. 39 din Craiova, Gradinita cu program prelungit “Albinuta” din Mures.

Comitetul de Coordonare pentru Gripa a decis, marti, sa nu mai faca publice date despre pacientii decedati din cauza gripei porcine, cum ar fi varsta, sexul si localitatea unde s-a produs decesul.

Pana astazi inclusiv, autoritatile anuntasera doua decese ale unor pacienti infectati cu virusul A/H1N1, unul in Iasi, iar altul in Botosani.

"Orice persoana care dezvolta semne de infectii respiratorii- febra, secretii nazale apoase si alterarea starii generale- trebuie sa se autoizoleze la domiciliu si sa isi contacteze medicul de familie. Impreuna cu acesta isi va programa un consult dupa orele de program pentru a evita astfel infectarea persoanelor care asteapta la usa doctorului. In cazul in care nu se pot stabili aceste consultatii, pacientul se va prezenta la camera de garda a unui spital de boli infectioase. Facem un apel catre medicii de familie sa inteleaga situatia si sa raspunda cu maxima operativitate acestui tip de solicitari", spun reprezentantii ministerului, relateaza NewsIn.

Campania nationala de vaccinare impotriva virusului A/H1N1 va incepe joi, 26 noiembrie. Ministerul Sanatatii a decis, luni, sa utilizeze primele 1.340.000 de doze pentru imunizarea elevilor si studentilor, a personalului sanitar si a angajatilor din armata, MAI si de la frontiere.

Vezi aici HARTA GRIPEI!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.