Un barbat in varsta de 43 de ani din Siret a decedat in drum spre un spital din Iasi, in data de 20 noiembrie. Pacientul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1, iar boala s-a agravat pe fondul unor complicatii cauzate de obezitate si diabet.

Barbatul a fost internat in data de 15 noiembrie, cu diagnosticul de gripa A/H1N1, fiind transferat ulterior de la spitalul din Radauti. Barbatul a decedat insa in ambulanta care il transporta catre Spitalul de boli infectioase din Iasi, in urma unui stop cardio-respirator, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii. Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel a declarat ca membrii familiei barbatului nu prezinta simptome de imbolnavire cu gripa porcina. Decesul a survenit in urma unui stop cardiac, bolile de care suferea agravandu-i starea.

In acest moment, Romania inregistreaza zece cazuri severe de gripa porcina, cinci pacienti fiind ventilati mecanic. Toti cei zece bolnavi care au dezvoltat complicatii ale gripei sunt internati la Iasi, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, afectiunile cronice precum hipertensiunea si diabetul afecteaza vasele sanguine, ceea ce poate determina forme severe ale infectarii cu virusul gripei A/H1N1.

Bilantul total al imbolnavirilor cu gripa porcina in Romania a ajuns la 1.966 de cazuri, dintre care 45 confirmate in ultimele 24 de ore.

  • Cursuri suspendate
Intre timp, ieri au fost suspendate cursuri suspendate la doua scoli din Capitala, Liceul Teologic Adventist "Stefan Demetrescu", respectiv Scoala Generala nr. 66 sector 2. Cursurile au fost suspendate pentru sapte zile, in urma depistarii unor cazuri de gripa porcina la elevi, potrivit Directiei de Sanatate Publica. De asemenea, autoritatile au decis inchiderea mai multor clase din 16 unitati de invatamant bucurestene: Colegiul Tehnic Traian, Liceul Gheorghe Lazar, Liceul Emil Racovita, Liceul Ion Barbu, Liceul Jean Monet - 1 clasa, Liceul Iulia Hasdeu, Scoala Speciala nr. 11, Liceul Nicolae Iorga, Liceul Dumitru Motoc, Scoala Generala nr. 173, Liceul George Calinescu, Scoala Generala nr. 45, Scoala Generala nr. 150, Liceul Eugen Lovinescu, Liceul Cervantes si Liceul George Cosbuc.

Campania nationala de vaccinare impotriva virusului A/H1N1 va incepe la 26 noiembrie. Primii vor fi vaccinati elevii, studentii, personalul medical si politistii de frontiera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.