O femeie din judetul Botosani a murit in urma infectarii cu virusul gripal A/H1N1, acesta fiind cel de-al doilea deces inregistrat in Romania, a anuntat ieri Ministerul Sanatatii

In ultimele 24 de ore, au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus A/H1N1 pandemic, relateaza NewsIn.

Totodata, ministerul a anuntat ca, in ultimele 24 de ore, au fost confirmate 190 de cazuri noi de gripa cu virus pandemic, dintre care 40 doar in Bucuresti.

Numarul total al cazurilor confirmate in Romania, pana ieri, ora 12:00, este de 2258. La cele 190 de cazuri noi declarate, se adauga inca 102 cazuri de imbolnaviri cu AH1N1, ca urmare a reevaluarii epidemiologice a focarului Sinaia - prin confirmarea clinica si epidemiologica a 4 cazuri - si neraportarii, de catre DSP Botosani, a 98 de cazuri confirmate pe criterii clinice si epidemiologice.

Vezi aici harta gripei!

Diabetul si obezitatea au agravat starea femeii infectate cu gripa porcina, cauzandu-i decesul

Femeia din Botosani care a decedat luni seara, dupa infectarea cu virusul gripal A/H1N1, suferea de diabet zaharat si obezitate, factori agravanti in evolutia gripei porcine, au precizat reprezentanti ai Ministerului Sanatatii. Femeia avea 57 de ani si a murit la spital.

Acesta este cel de-al doilea deces inregistrat in Romania cauzat de virusul gripal pandemic. Luni, Ministerul Sanatatii a anuntat primul deces cauzat de gripa porcina in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.