Romania pierde programe educationale in valoare de milioane de euro pentru ca reprezentantii Ministerului Educatiei nu au semnat la timp participarea la aceasta competitie europeana.

Cu banii pe care Romania i-ar fi putut atrage in cadrul programului european eLearning, scolile, liceele, dar si universitatile ar fi putut organiza cursuri la distanta, site-uri speciale care sa-i ajute pe elevi si studenti sa acumuleze mai usor cunostintele. Intregul proiect european are o valoare de 6,4 milioane de euro, iar fiecare tara care si-a anuntat la timp participarea poate depune proiect si poate primi finantari.

Termenul pina la care Romania trebuia sa-si anunte participarea a expirat pe 4 iulie. "Acest program ar fi permis Romaniei accesul la finantari europene, acces pierdut din cauza unor functionari publici. Universitatile romanesti pierd la rindul lor contactul cu formele moderne de educatie asistata de calculator. Cu exceptia Romaniei, Bulgaria este partener eligibil in acest proiect, iar toate celelalte tari europene sint eligibile in vederea aplicarii pe fonduri", spune intr-un comunicat Stefan Vlaston, presedintele Asociatiei EduCer.

Fostul ministru al Educatiei nu a platit taxa de participare

Conducerea Ministerului Educatiei se scuza, dind vina pe fosta guvernare. "Taxa de participare la acest program trebuia platita anul trecut, ceea ce nu s-a intimplat. Si nici in bugetul pe anul 2005 nu sint prevazuti bani pentru acest program european, dar ministrul Mircea Miclea a zis ca va gasi o modalitate", spune Mircea Muresan, directorul de comunicare din Ministerul Educatiei.

Reprezentantii Asociatiei EduCer solicita ministrului Mircea Miclea sa verifice activitatea tuturor subordonatilor sai care au ca sarcina ancorarea Romaniei la programele europene. "Sa ofere explicatii publice legate de problema pierderii acestui program si sa-l demita pe functionarul public care se face vinovat de aceasta omisiune", cer reprezentantii EdiCer.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.