Istoric vorbind, femeile devin din ce in ce mai atragatoare, iar secretul nu consta in operatii estetice sau machiaj. Intre timp, barbatii raman la fel de atragatori ca in timpurile neanderthaliene, iar toate acestea datorita evolutiei naturale
Cel putin acestea sunt concluziile unui studiu realizat recent de Markus Jokela, cercetator la Universitatea din Helsinki, dar si un altul ceva mai vechi, realizat de Satoshi Kanazawa, psiholog evolutionist la London School of Economics.

Concluziile celor doua studii arata ca femeile atragatoare aduc pe lume mai multi copii decat femeile neatragatoare, si tind, in acelasi timp, sa conceapa fete, carora le transmit genele responsabile pentru aspectul fizic placut.

Studiul lui Jokela imparte femeile in 3 categorii, identificand nivelul de atractivitate cu frumusetea fizica: femei foarte atragatoare (foarte frumoase), femei atragatoare (frumoase) si femei mai putin atragatoare. Cercetarile acestuia releva faptul ca femeile frumoase au cu 16% mai multi copii decat femeile mai putin atractive, in timp ce femeile foarte atractive, cu 6% mai multi copii decat cele mai putin atractive. Cand vine vorba de barbati, se pare ca cei mai putin atractivi au cu 13% mai putini copii decat cei atractivi.

”Daca parintii mai atractivi concep fete si daca atractia fizica e mostenita, atunci e logic ca de-a lungul generatiilor femeile devin treptat mai atractive fizic decat barbatii”, sustine Kanazawa.

Daca procesul de evolutie frumusetea feminina este un atu, iar intregul segment feminin se afla sub aceasta presiune genetica, situatia este diferita in cazul barbatilor: nu exista nici o presiune genetica pentru ca aspectul lor fizic sa evolueze.


Cititi mai multe in Kudika.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.