Peste 52% dintre romani au motive de ingrijorare in pe urma anuntarii eventualelor disponibilizari a bugetarilor, arata un sondaj efectuat online de site-ul de recrutare Myjob.
Dintre acestia, aproape o treime (29.39%) sunt functionari publici care se tem ca vor fi trimisi in somaj, 14% au cel putin un membru al familiei care va ramane fara job, iar 8,7% tinteau un post in administratia centrala sau locala.

In acelasi timp doar 3.5% din bugetari sunt siguri de stabilitatea job-ului, informeaza Wall-Street.

Dupa vizita FMI din iulie 2009, statul Roman a fost nevoit sa reduca personalul din aparatul de stat cu 20%, din aceasta masura rezultand peste 9.000 de disponibilizati. Marea restrucutarare bugetara a afectat multe persoane, iar pentru a diminua aceste efecte negative s-au luat masuri precum disponibilizarea pe criteriul competentei sau concedierea unui singur bugetar din familiile in care ambii parinti lucreaza in sectorul de stat.

Romania in greva. 800.000 de bugetari vor iesi in strada pe 5 octombrie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.