Statul va trebui sa achite cateva zeci de miliarde de lei vechi unui numar de peste 4.500 de dascali din invatamantul preuniversitar, din 500 de scoli si gradinite ale judetului Timis, care au castigat procesul cu Inspectoratul Scolar Judetean Timis pentru ca au fost privati de plata unor sporuri salariale timp de trei ani.

Profesorii si educatorii au chemat inspectoratul in instanta prin intermediul Sindicatului Independent al Invatamantului Preuniversitar - filiala Timis, al carui presedinte, prof. Virgil Popescu, a declarat ieri ca magistratii Tribunalului Timis au dispus recalcularea salariilor pentru profesorii din 500 de unitati scolare si gradinite, plata diferentelor solicitate de reclamanti urmand a se face retroactiv, pe trei ani. Reclamantii au demonstrat in instanta ca, in acest interval, lunar au primit mai putin la leafa cu cateva sute de mii pana la cateva milioane de lei.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.