Social 17 August 2009 13:44
Avertizarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii cu privire la faptul ca razele solare artificiale sunt, oficial, cancerigene, nu i-a speriat pe impatimitii solarului, deja dependenti de pielea bronzata
Bronzul creeaza dependenta, au vazut acest lucru si cei care lucreaza in saloanele de bronzare, dar in special cei care nu se mai plac atunci cand pielea isi pierde culoarea cafenie si devine naturala. Astfel ca, in ciuda raportului expertilor OMS, iau cu asalt saloanele, unde nu se multumesc cu doza recomandata pentru intretinerea bronzului artificial, de o sedinta pe saptamana, ci vor mai mult.

“Am o clienta care vine de trei ori pe saptamana si sta cate 20 de minute in solar. Nu-mi place deloc cum arata pielea ei, e ca o cola, maro spre roscat. Nu o puteam obliga sa nu vina, noi suntem aici sa-i consiliem, decizia le apartine”, a declarat pentru Cotidianul o angajata a unui salon de bronzare din Capitala. “Cand nu mai sunt bronzate, femeile nu se mai plac, li se pare ca nu mai sta nimic bine pe ele. Am doua cliente care cred ca nici nu mai stiu care e culoarea lor naturala", declara personalul salonului 'Sun Lounge'.

O alta angajata este convinsa ca bronzatul la solar e sanatate curata: “E mai sanatos decat soarele, care nu are filtre si a carui intensitate nu o poti regla. Dupa solar nu ai arsuri, iar bronzul tine mai mult timp".

In urma cu doua saptamani, Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca solarul este pe lista celor mai mari factori de risc pentru cancer, alaturi de tigari si alcool.

OMS: Razele ultraviolete artificiale sunt cancerigene!

Cititi mai multe in Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.