Social 22 Iulie 2009 14:36
Mai multe santiere din Capitala au fost verificate marti de catre inspectorii pentru protectia muncii, care s-au aratat nemultumiti de prezenta mai multor muncitori care lucrau in conditii nesigure
Pe santierul de la pasajul Baneasa au fost depistate primele nereguli: "Responsabilii de santier ar fi trebuit, in primul rand, sa consolideze peretii zonelor in care se lucreaza si sa asigure zona, pentru a nu exista riscul ca persoane neautorizate sa intre in zona si sa se poata rani", a declarat inspectorul Andi Dumitrache, relateaza NewsIn. Totodata, pietonii din zona s-au plans de conditiile improprii de trecere pe langa santierul in lucru, acestia fiind in pericol de a fi loviti de masini.

Si la pasajul Basarab au fost descoperite probleme, cea mai grava fiind coborarea unor muncitori intr-o groapa cu pereti neconsolidati, in timp ce un escavator continua sa scoata pamant la suprafata. Desi inspectorii de munca au cerut incetarea lucrului, muncitorii s-au conformat pentru putin timp, efectuand lucrurile dupa plecarea autoritatilor.

Intrebat ce risca responsabilii santierului pentru nerespectarea ordinilor date de inspectorul de munca, reprezentanul Directiei de Inspectie a Primariei Sectorului 1, Marian Popa, a declarat ca "toti cei care nu respecta masurile suplimentare impuse vor suporta consecintele, pe propria raspundere, ceea ce poate insemna chiar si inchisoarea de la unu la cinci ani".

In acelasi punct de lucru, alti muncitori se aflau la inaltime fara a fi asigurati cu hamuri, in timp ce locatarii din zona au reclamat praful gros din zona.

Pe santierul de la Piata Sudului au fost constatate, de asemenea, o serie de nereguli, printre care santuri de lucru neasigurate, adanci de sase metri, si schele fara balustrade de protectie. Inspectoratul Teritorial de Munca a decis oprirea lucrarilor pana la inlaturarea deficientelor.

Controlul de astazi a avut rolul de a-i avertiza pe responsabilii de santier cu privire la riscurile la care ii expun pe muncitori prin neasigurarea de echipamente necesare pentru protectia muncii.

Pe 23 mai, trei muncitori care lucrau la pasajul Baneasa au murit dupa ce un mal de pamant a cazut peste ei, iar pe 27 iunie, la santierul Romexpo, un alt lucrator a decedat in imprejurari similare.

Trei muncitori au murit dupa ce un mal de pamant s-a surpat la pasajul Baneasa


Accident pe santierul de langa Piata Presei, soldat cu un mort si un ranit




Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.