Social 29 Iunie 2009 17:39
Directorul Grupului Scolar "Ioan Holban" din Iasi, Vasile Guzganu, a declarat, luni, ca 53 de elevi romani au intrat in contact cu cei doi elevi britanici care au fost diagnosticati cu noul virus gripal.
Pe langa elevii romanii, inspectorii Directiei de Sanatate Publica verifica si cati din cei 60 de angajati ai unitatii ar fi putut intra in contact cu adolescentii britanici. Potrivit directorului grupului scolar, alti 19 elevi, din Marea Britanie, sunt supravegheati, ei fiind cazati intr-unul din caminele unitatii de invatamant, informeaza NewsIn.

"Grupul de elevi britanici a sosit joi la Iasi. S-au desfasurat cateva activitati educative de socializare, in cadrul unui proiect social anual. Cei doi elevi au facut febra sambata seara, moment in care i-am separat de restul grupului. A venit astazi confirmarea virusului si s-a declansat o ancheta epidemiologica la scoala. Sunt 53 de elevi care au intrat in contact cu elevii britanici si circa 50-60 de angajati care au fost de serviciu in ultimele zile. Acum, este un soi de carantina pentru cinci zile", a declarat corespondentului NewsIn directorul scolii, Vasile Guzganu.

Acesta a adaugat ca elevii romani si cei britanici stau in camine diferite inca de la momentul in care grupul elevilor din Marea Britanie a ajuns la Iasi.

"Avem o situatia mai speciala cu 17 elevi care sustin in aceste zile examenul de bacalaureat. Ei vor sustine restul probelor intr-o sala speciala, separat de ceilalti elevi la liceul unde se desfasoara examenul. Am trimis deja lista la Inspectoratul Scolar Judetean", a mai spus Vasile Guzganu.

Institutul Cantacuzino a confirmat alte doua cazuri de gripa porcina, la Iasi, la doi adolescenti din Marea Britanie, numarul total al pacientilor cu gripa A/H1N1 diagnosticati in Romania fiind de 27 de persoane, a anuntat, marti, Ministerul Sanatatii.

Pacientii se afla, in prezent, internati la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament antiretroviral, iar evolutia lor este favorabila. "Starea lor generala este foarte buna", a spus managerul spitalului iesean, dr. Carmen Dorobat.

Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica Iasi au demarat ancheta epidemiologica pentru stabilirea si monitorizarea contactilor, inclusiv a copiilor din Centrul de Plasament.

In prezent, in afara de cei doi pacienti de la Iasi, sapte pacienti cu noua gripa se afla internati in spital ( patru la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala si trei la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara), din 25 de persoane diagnosticate cu noua gripa, in Romania, restul fiind vindecati.

Primul caz din Romania a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.