Social 30 Iunie 2009 16:00
Inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate la doi adolescenti care au venit din Marea Britanie, de catre specialistii Centrului National de Boli Transmisibile, anunta Ministerul Sanatatii.

Cei doi pacienti sunt adolescenti din Marea Britanie, care au sosit, la Iasi, in data de 23 iunie 2009. Acestia fac parte dintr-un grup de 22 persoane (19 adolescenti si trei profesori) care participa, in fiecare an, la un proiect social intr-un Centru de Plasament pentru copiii cu deficiente psihice si motorii, se arata intr-un comunicat al MS.

Pacientii sunt internati la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament antiretroviral. Evolutia lor este favorabila.

Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica Iasi au demarat ancheta epidemiologica pentru stabilirea si monitorizarea contactilor, inclusiv a copiilor din Centrul de Plasament, mai adauga MS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.