Social 29 Iunie 2009 17:47
Centrul National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a mai depistat un caz de gripa noua, acesta fiind cel de-al 25-lea caz de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 descoperit pe teritoriul Romaniei, a anuntat astazi Ministerul Sanatatii.

Tanarul de 35 de ani este originar din Bucuresti si a sosit in data de 23 iunie cu o cursa aeriana din Spania. El se afla, in prezent, internat la Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, sub tratament de specialitate. Evolutia sa este favorabila, relateaza NewsIn.

Reteaua de alerta a Centrului National de Boli Transmisibile a inceput deja ancheta epidemiologica pentru stabilirea contactilor barbatului. Medicii se asteapta ca numarul acestora sa fie redus.

In prezent, sapte pacienti cu gripa porcina se afla internati in spital (patru la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala si trei la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara), din 25 de persoane diagnosticate cu noua gripa, in Romania, restul fiind vindecati.

Primul caz din Romania a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.